Hallands Nyheter

Vilken femetta.

Frillesås BK rycker i toppen. I går besegrades Kungälv med hela 5–1 inför drygt 450 personer.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Över 450 åskådare hade begett sig till Sjöaremoss­en för bandyderby, sällan har det väl funnits två klackar på plats förut.

Men det vara bara hemmalaget­s fans som hade något att glädja sig åt. Frillesås tog snabbt hand om kommandot, målchanser­na och hörnorna staplades på hög. Utdelninge­n kom också när Fredrik Brandin rakade in en retur i öppet mål.

– Vi visste att Kungälv skulle vara defensiva, men jag tycker ändå att de var bättre än väntat, sa Mattias Johansson.

Sen var det dags för Adrian Emretsson att ikläda sig huvudrolle­n. Han fullkomlig­t bombade in Fredrik Åkerlinds hörna i krysset.

– Det är där någonstans som de brukar sitta, skrattade Emretsson.

Hans andra mål kom på straff efter att Kungälvs Daniel Strömqvist bedömdes ha nickat bort bollen på väg till en fristående Fredrik Brandin. Däremellan hann Frillesås Fredrik Johansson med att ge bort ett farligt kontringsl­äge som gästerna utnyttjade. Utöver det skapade inte gästerna mycket under den första halvleken.

– Vi pratade om det i halvtid, att de skapar chanser när vi slår bort passningar och jag tycker att det var lite ofokuserat, sa Mattias Johansson.

UNDER HALVTIDSVI­LAN ÖPPNADE sig himlen och vräkte ner både regn och några små snöflingor. Det hämmade

”Det känns som att det var ganska medvetet när han går in så hårt i onödan, men om det var rött kort det vet jag inte.” MATTIAS JOHANSSON, I FBK, OM DANIEL STRÖMQVIST­S TACKLING

spelet inlednings­vis. Bortsett från ett rött kort på Daniel Strömqvist som bentacklad­e bort både sig själv och Jesper Henriksson från resten av halvleken, så hände inte mycket.

– HAN FICK en rejäl lårkaka och det var ingen snygg smäll. Det känns som att det var ganska medvetet när han går in så hårt i onödan, men om det var rött kort det vet jag inte. Men jag blev glad, vi fick spela med en man mer, sa Johansson. Tycker du att det var ovanligt grinigt i dag?

– Jämfört med förra året så var det lugnt. Då var vi nästan ovänner med gamla kompisar i flera månader efteråt.

Frillesås lyckades dock inte stänga matchen förrän med kvarten kvar när Fredrik Brandin och Fredrik Åkerlind slog till med var sitt mål inom några minuter.

– Jag tycker inte att vi kommer upp riktigt i nivå i första, det är en speciell match för många i laget som spelat i Kungälv tidigare. I andra är vi kallare och äger matchen, sa Emretsson.

Nu väntar tio dagar utan match för serieledar­na som nästa helg har dubbla hemmamatch­er mot Västanfors och Ljusdal.

 ??  ?? Frillesås spelare jublar efter 5–1-vinsten mot Kungälv inför storpublik­en 450 åskådare på Sjöaremoss­en.
Frillesås spelare jublar efter 5–1-vinsten mot Kungälv inför storpublik­en 450 åskådare på Sjöaremoss­en.
 ??  ??
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden