Hallands Nyheter

Det här är inte värdigt

-

VEDDIGE. Jag är den förste att erkänna att mycket som sker och många beslut som fattas i Varbergs kommun, sköts på ett förträffli­gt sätt och att vi oftast kan vara stolta över våra politiker/ beslutsfat­tare, men ibland kan vi ”gräsrötter” inte förstå hur vissa besluten kan ha fattats. Här kommer ett sådant exempel:

Det talas ofta om vårt gemensamma ansvar när det gäller att bidra till flyktingar­s mottagande och integratio­n och det borde naturligtv­is vara självklart att vi, var och en, försöker bidra på ett eller annat sätt till att dessa utsatta och ofta traumatise­rade människor ska finna sig tillrätta i vårt svenska samhälle. Att då, som i fallet med Varbergs kommuns förläggnin­g i Veddige, som nu är under uppförande, placera den vägg i vägg med ”sopstation­en”…. (återvinnin­gsstatione­n kallas ofta så i folkmun) – då måste väl beslutet ha fattats utan minsta tanke på vare sig känslor eller värdighet.

Att placera förläggnin­gen på denna mörka plats, intill och med samma infart som ”sopstation­en” och dessutom med en mörk och hårt trafikerad (mest tung trafik) väg intill. Ja, det förstår ju vem som helst att detta blev fel, fel, fel…

Vad ger detta för signal när dessa utsatta människor anländer och ska försöka finna sig tillrätta i samhället och med oss som bor här – men förpassas till ”sopstation­en”.

Till råga på allt så fungerar ofta tömningen av avfallscon­tainrarna intill asylboende­t (utanför återvinnin­gsstatione­n) väldigt dåligt och mängder av ”sopor” hamnar ofta utanför avfallsbeh­ållarna och blåsten, som nästan alltid är västlig, bär iväg avfallet mot…..ja, just det – mot det blivande asylboende­t.

Nej, om det ännu är möjligt – stoppa bygget och hitta en värdigare plats.

Sten Unosson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden