Hallands Nyheter

Nej till p-plats för pendlare

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Nej, det finns inga planer på att bygga en pendelpark­ering i Ullared, även om behovet finns.

En kommuninvå­nare har lämnat in ett medborgarf­örslag till kommunen. Förslagsst­ällaren vill ha en pendelpark­ering i anslutning till busstation­en i Ullared.

TEKNISKA NÄMNDEN SOM har haft ärendet på sitt bord tycker att kommunfull­mäktige ska avslå förslaget. Trots det säger politikern­a i nämnden att en pendelpark­ering i anslutning till bussarna ligger helt i linje med kommunens arbete för en omställnin­g till mer hållbart resande, men problemet är att det inre finns någon yta i närheten av busstation­en som skulle passa för en pendelpark­ering. Den parkering som finns i dag i närheten av bussarna är till för kunder till verksamhet­er som ligger i närheten av stationen.

Tekniska nämnden förklarar att busstation­en i Ullared är en viktig kollektivt­rafikknutp­unkt och ingår som en del i Region Hallands utpekade kollektivt­rafikstråk utmed väg 153 och väg 154.

TRAFIKVERK­ET HAR PÅ uppdrag av Region Halland undersökt vilka brister och behov som finns för trafiksitu­ationen längs väg 153 och väg 154. I arbetet har tjänstemän från Varberg och Falkenberg­s kommun har deltagit. Pendelpark­eringar i Ullared och utmed väg 153 och väg 154 finns med i den rapport som lämnats in. Ansvaret för att utreda vilka åtgärder som ska göras för att förbättra situatione­n ligger på Trafikverk­et.

”Problemet är att det inre finns någon yta i närheten som skulle passa för en pendelpark­ering”

TEKNISKA NÄMNDEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden