Hallands Nyheter

Spelare att ha koll på i januari

- TT

Fotbollsla­ndslaget inleder året med januaritur­nén. Här är tre spelare värda att hålla ett extra öga på i Abu Dhabi enligt den allsvenska experten Anders Andersson.

Med ett fotbolls-vm som stundar så är januaritur­nén i Abu Dhabi den stora chansen för flera spelare som kanske inte hade fått chansen att visa upp sig när alla utlandspro­ffs finns tillgängli­ga.

Däremot är det föga troligt att det är alltför många ur den trupp som ska möta Estland (7 januari) och Danmark (11 januari) som kommer att åka med till Ryssland i sommar.

Några har trots allt chansen.

C MORES ALLSVENSKA expert, tilllika före detta landslagss­pelaren, Anders Andersson tror att dessa tre namn blir extra intressant­a att följa i Abu Dhabi.

Ken Sema, 24, Östersund, mittfältar­e, Alandskamp­er: 1

– Man måste trots allt ta de som har chans på VM. Och då är det ju Ken Sema, tveklöst. Kan han kliva fram? Förra januaritur­nén tog han första klivet, även om han kanske var lite försiktig. Kan han ta nästa kliv kan han spela till sig en Vm-plats. Nu kommer han kunna få spela båda matcherna. Det är mycket som gäller på träningarn­a också dessutom på de här lägren. 14– Jacob Johansson är ju borta. Och då har vi Oscar Lewicki. Kan han komma tillbaka? Han var ju med i playoffmat­cherna mot Danmark i Em-kvalet och gjorde det riktigt, riktigt bra. Blir intressant att se om han får en möjlighet.

Sotirios Papagianno­poulos, 27, Östersund, försvarare, Alandskamp­er: 0

– Det är sjukt kul att han får chansen att visa sig. Han har haft en otrolig utveckling tycker jag. Även om det finns bra mittbacksa­lternativ med Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander och Pontus Jansson, så är det bara roligt att han får visa upp sig.

– Härlig mittback som gjort mycket bra. Jag har sett honom i Assyriska innan och så och då tänkte jag ”Han är väl okej”. Men han har verkligen blomstrat.

 ??  ?? Oscar Lewicki, 25, Malmö FF, mittfältar­e, Alandskamp­er:
Oscar Lewicki, 25, Malmö FF, mittfältar­e, Alandskamp­er:
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden