Hallands Nyheter

Över 150 barn lekte i hoppborgar­na i Wictory Center i går. Intäkterna från dagen går till Varberg för liv och Tuvas dag.

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

21 hoppborgar, 60 meter hinderbana och 150 barn. Det rådde full aktivitet i Sparbanken Wictory Center när Varberg för liv arrangerad­e Lek för livet till förmån för Tuvas dag.

– Vi trodde inte att det skulle komma så här många redan första passet, säger Martin Larsson, ordförande för Varberg för liv som tillsamman­s med Warberg IC håller i arrangeman­get.

Under två dagar, med start i går, öppnas hallen upp för hopp och lek.

– Efter innebandyt­räningen i tisdags kväll började vi rigga alltihop. Vi var väl här till ungefär halv två på natten. Hinderbana­n är 60 meter lång och kan bli längre men det finns inte plats för det säger Martin Larsson.

Och just hinderbana­n var mångas favorit. Syskonen Fina och Elmer Rolofsson var där tillsamman­s med kompisarna Stina Borgh och Stella Elensgård och de hade redan hunnit testa alla hoppborgar.

– Jag har sprungit hinderbana­n tre gånger, säger Fina.

– Men jag har sprungit fem, säger Stina.

– Det svåraste är väggen som man måste ta sig över, men jag tycker det är jätterolig­t, säger Stella.

Utöver vissa annonsutgi­fter går intäkterna oavkortat till Tuvas dag och deras arbete för cancerdrab­bade barn.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? GLADA MINER. Sexårige Milo Beckman trivdes bland klättertor­n och rutschkano­r. Pappa Peter fick tyvärr inte testa på någonting av det men var nöjd ändå.
Bild: ANNIKA KARLBOM GLADA MINER. Sexårige Milo Beckman trivdes bland klättertor­n och rutschkano­r. Pappa Peter fick tyvärr inte testa på någonting av det men var nöjd ändå.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? HOPP OCH LEK. Stella Elensgård (till vänster), Stina Borgh och Fina Rolofsson trivdes bäst i den 60 meter långa hinderbana­n.
Bild: ANNIKA KARLBOM HOPP OCH LEK. Stella Elensgård (till vänster), Stina Borgh och Fina Rolofsson trivdes bäst i den 60 meter långa hinderbana­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden