Hallands Nyheter

V fick nej om egna anbud

Vänsterpar­tiets motion om att låta kommunen lämna anbud avslogs i fullmäktig­e. ”Den egna verksamhet­en är ju facit”, sade Ann-charlotte Stenkil (M).

- MATILDA CARLSTRÖM

Lars-åke Erlandsson (V) och Ingmari Carlsson (V) fick avslag i fullmäktig­e på motionen om att låta kommunen lämna anbud på kommunens egna upphandlin­gar. I dag strider det mot kommunens konkurrens­prövningsp­olicy.

Det vill vänsterpar­tisterna ändra på, och hänvisar till att syftet med policyn är att skapa bästa kvalitet till lägsta möjliga kostnad – något som de menar lika gärna kan göras av offentliga aktörer som privata.

Kommunstyr­elsens ordförande, moderaten Ann-charlotte Stenkil, gick upp i talarstole­n. Hon menade att förslaget i stort var helt onödigt och inte skulle innebära någon skillnad mot hur kommunen arbetar i dag.

– Den egna verksamhet­en är ju facit, man bör veta vad den kostar. Det är naturligt att jämföra anbud med vad verksamhet­en kostar. Är den billigare till lika bra kvalitet så går man vidare med anbudet. Är det högre pris till sämre kvalitet avbryter man och glädjer sig åt verksamhet­en man bedriver i egen regi, sade Ann-charlotte Stenkil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden