Hallands Nyheter

Dubbla känslor för ordförande­n

- ERIK KRÅNG 010-471 50 23 erik.krang@hn.se

Lars-eric Nilsson har följt David Svensson sedan han var sju år – därför är känslorna blandade efter beskedet.

1991 blev Lars-eric Nilsson ordförande i Falkenberg­s FF. Samma år var David Svensson sju år och spelade i klubben. Sedan dess har de båda följts åt på FFF:S fotbollsre­sa.

– Jag har följt hans väg genom föreningen sedan han var liten, och när han sedan blev lagkapten hade jag mycket tillgång till honom ibland annat spelarråde­t. På den tiden var FFF en liten organisati­on utan sportchef och andra positioner, så det var i stort sett jag som skötte de bitarna. Då var det skönt att ha David som sin förlängda arm in i spelartrup­pen.

För föreningen­s skull är Lars-eric Nilsson glad över David Svenssons beslut och nya jobb, men det är samtidigt vemodigt att spelaren David Svensson inte blir kvar på planen.

– Det är dubbelsidi­gt. Det är en glädje för vi har stort behov av den här rollen i föreningen, och det är viktigt att få in någon som varit med så länge och är en sådan ledargesta­lt. Samtidigt kommer jag att sakna honom på fotbollspl­anen.

David Svenssons nya jobb blir att ha hand om FFF:S sociala engagemang.

– Det är något som kommer och som bland annat Malmö och Elfsborg gör. David kommer att ha kontakt och samarbete med sponsorer, myndighete­r och kommun. Tidigare har vi som jobbat inom föreningen skött det ihop, nu blir det bra med en ansvarig person. Vilket är ditt starkaste David Svensson-minne?

– Det finns många. Men jag minns särskilt snömatchen och när vi gick upp i Allsvenska­n.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? STRÄVSAM DUO. Lars-eric Nilsson och David Svensson har varit FFF trogna i 26 år, fler ska det bli.
Bild: OLA FOLKESSON STRÄVSAM DUO. Lars-eric Nilsson och David Svensson har varit FFF trogna i 26 år, fler ska det bli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden