Hallands Nyheter

Hasse Eklund: ”Lite synd att han slutar”

- ERIK KRÅNG 010-471 50 23 erik.krang@hn.se

Falkenberg­s tränare Hasse Eklund hyllar sin lagkapten David Svensson – men hade helst haft kvar honom på planen ett år till.

Beskedet om att Falkenberg­s klubbikon och lagkapten David Svensson avslutar spelarkarr­iären kom på torsdagsfö­rmiddagen. Nu ska han i stället få en ny roll inom föreningen.

– David är en fantastisk person som har betytt mycket för Falkenberg under lång tid. Vi har hängt ihop i fyra år där han har varit min förlängda arm, och det har han skött med bravur. Jag hade tänkt att det skulle bli ett femte år, så det är lite synd att han slutar, säger Hasse Eklund.

– Men jag förstår honom samtidigt, det kommer ju ett liv efter karriären.

Vad kommer det att betyda för laget när en sådan ledargesta­lt försvinner?

– Fastän David har blivit äldre så har han hela tiden utvecklats som spelare. David har en härlig inställnin­g och är en bra människa med bra värderinga­r, och det gäller att föra över det på de andra i laget nu.

Vilket är ditt starkaste minne ihop med David Svensson?

– Glädjen när vi gick upp i Allsvenska­n, att han som varit med så länge skulle få prova att spela där. Det syntes att det betydde mycket.

”Fastän David har blivit äldre så har han hela tiden utvecklats som spelare.”

HASSE EKLUND

Hur kommer han att passa i den nya rollen i föreningen?

– Det är alltid viktigt att försöka behålla tidigare spelare i klubben – och även om jag inte har full koll på vad den nya rollen kommer att innebära är det positivt att förstärka FFF:S varumärke. David är helt rätt person för det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden