Hallands Nyheter

Knäskadad duo närmare comeback

- LINUS PETERSSON linus.petersson@gp.se

Knäskadorn­a är snart ett minne blott. Om några veckor kommer Alhassan Kamara, 24, och Jasmin Sudic, 27, kunna börja träna fotboll på allvar igen.

På måndag sparkar Häcken, med nye tränaren Andreas Alm, igång försäsonge­n 2018.

Alhassan Kamara och Jasmin Sudic, som både råkade ut för svåra knäskador under fjolåret, kommer finnas med på konstgräsp­lanen då. De kommer dock inte delta i lagets övningar.

– De kommer vara med mig och köra vid sidan om, säger sjukgymnas­t Patrik Ghazarian. Han betonar dock: – Allt går enligt plan och de har svarat jättebra på rehabilite­ringen. Det ser man på dem också.

Leenden?

– Ja.

När kommer de kunna köra för fullt med laget?

– Båda har januari som uppstegrin­gsperiod. Med ”Crespo” siktar vi på träningslä­gret i början av februari. Att han ska kunna gå för fullt veckan innan eller efter. Med Jasmins korsband får vi vara extra försiktiga. Så, båda har några veckor kvar. Men på måndag kör vi första plantränin­gen med dem.

Vad gäller den övriga Häckentrup­pen så är alla hela och friska – förutom veteranmål­vakten Christoffe­r Källqvist. Han kommer inte finnas med när försäsonge­n inleds.

– Han opererade höften för två månader sedan och har fortsatta smärtor. Det är högst oklart hur det blir där. Han är inte nära fotboll nu, men det kan vända fort om det börjar läka. Han borrade hål i brosket, säger Patrik Ghazarian.

”Allt går enligt plan och de har svarat jättebra på rehabilite­ringen.”

PATRIK GHAZARIAN Sjukgymnas­t

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN, ANDREAS SANDSTRÖM ?? NÄRMAR SIG TRÄNING. Jasmin Sudic och Alhassan Kamara är snart kvitt sina knäskador.
Bild: MICHAEL ERICHSEN, ANDREAS SANDSTRÖM NÄRMAR SIG TRÄNING. Jasmin Sudic och Alhassan Kamara är snart kvitt sina knäskador.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden