Hallands Nyheter

Andrea Envall gjorde två poäng när Warberg tog en poäng.

- INNEBANDY: SSL DAM ANDERS FLINK anders.flink@hn.se 010-471 52 44

Det var väl inte Therese Arnesons snyggaste mål i karriären. – Det kan kvitta, huvudsaken är att det blir mål,sa Wics tvåmålssky­tt.

Reducering­en till 1–2 kom när Therese petade in returen efter Andrea Envalls skott och 3–3-målet, med sju sekunder kvar, var en lyftning från bakom mål som gick in via Malmö-målvaktens rygg.

– Jag såg faktiskt inte hur det gick till, erkände Therese, som hade dubbla känslor efter 3–4-förlusten på övertid.

– Skönt att vi ändå fick en poäng, men surt att vi inte kunde få en vinst efter ordinarie tid, suckade Therese.

”Med facit i hand var det väl en lysande utvisning jag tog”

MALIN ARNESON

DET VAR VÄL framför allt med tanke på att Warberg fick spela fem minuter med en man mer efter att Andrea Envall manglades ner av Malmös Josefine Keller.

– Det blev alldeles för statiskt, erkände Wic-tränaren Patric Löfborg. Men vi fick i alla fall in en boll.

Med minuten kvar av femminutar­en kom äntligen målet, som betydde 2–2. Andrea Envall skickade in kvittering­en och var sedan ytterst nära att göra mål i nästa anfall.

I stället kom en riktig kalldusch. Emma Clarins uppspel i mitten gick direkt i gapet på Malmös Cecilia Di Nardo, som avancerade och rappade in 2–3.

– Det där var riktigt tungt, sa Wic-tränaren.

DET SKULLE BLI värre. Malmö-stjärnan Ellen Rasmussen stoppades ojust i skottögonb­licket, Malmö fick straff, men Hanna Svensson stod i vägen för Rasmussens skott.

Alltså fick Malin Arnesons sätta sig på botbänken, men Wic klarade den tvåminutar­en också. Möjligen gjorde Malmö ett taktiskt misstag när man valde att spela av det numerära överläget i stället för att gå för ett fjärde mål.

– Med facit i hand var det väl en lysande utvisning jag tog, skojade Malin Arneson efteråt.

Och när Wic väl var fulltaligt, så satsade man med sex utespelare. Och med sju sekunder kvar kom alltså kvittering­en...

Det var välförtjän­t, men det vill till att Warberg inte gör en vana av att bjuda motståndar­na på försprång. Båda målen som gav Malmö 0–2 i den första perioden var bjudningar av hemmalaget.

– Det var lite krampaktig­t, vi fick inte fart på spelet, sa Patric Löfborg. Och så borde vi varit mer effektiva i vårt powerplay.

MEN – WIC spräckte en lång förlustsvi­t och den enda poängen innebar att Warberg faktiskt klättrade upp på rätt sida nerflyttni­ngsstrecke­t.

– Det är sånt som jag påpekade i snacket efteråt, sa lagkaptene­n Camilla Halldén.

Hon missade mötet med Iksu på fredagen, var nu tillbaka trots att hon inte kände sig helt kurant.

Nu väntar en vansinnigt viktig bortamatch kommande helg.

– Möte mot Telge, den måste vi bara vinna, sa Wic-kaptenen.

??  ??
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? BLANDADE KÄNSLOR. En poäng är bättre än noll, men visst kunde Warberg ha fått med sig alla tre
Bild: ANNIKA KARLBOM BLANDADE KÄNSLOR. En poäng är bättre än noll, men visst kunde Warberg ha fått med sig alla tre
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? TVÅ MÅL. Therese Arneson gjorde två mål varav ett var den viktiga kvittering­en med sju sekunder kvar.
Bild: ANNIKA KARLBOM TVÅ MÅL. Therese Arneson gjorde två mål varav ett var den viktiga kvittering­en med sju sekunder kvar.