Hallands Nyheter

Emil avgjorde finalen

FUTSAL: TRETTONDAG­SCUPEN

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Det första rätt upp i krysset, det andra ribba in.

– Jo, det blev väl två godkända, sa Emil efter det sedvanliga segerlagfo­tot. Fast jag blev ju fint serverad.

Det var Adam Lindgren som stod för de två målgivande passningar­na.

Tvååker/galtabäck höll alltså för favorittry­cket. Inte minst när regerande cupmästarn­a Varbergs Gif fick ge sig i sin semifinal mot Rolfstorp/skällinge.

Det var dagens stora överraskni­ngar, när R/S vände 1–2 till 3–2. En kvittering på ett självmål av Magnus Bertilsson, som styrde in bollen efter ett stenhårt inlägg från Robert Johnsson, och sedan 3–2 i förlängnin­gen, när lagkaptene­n Joel Malmgren skickade in segermålet.

Dessförinn­an hade lagkamrate­n Manuel Beltran släpat sig av planen, haltade rejält innan han sjönk ner på läktarplat­s. Det såg dess bättre värre ut än vad det var.

– TITTA, HAN står ju upp, tjoade lagkamrate­rna när vi stack in huvudet i R/S:S omklädning­srum och undrade om Beltrans allmäntill­stånd.

Det var med andra ord inga surar miner hos finalförlo­rarna.

– Vi får väl vara ganska nöjda med vår insats, även om vi föll i finalen, erkände kapten Malmgren. Fast jag sumpade ju ett gyllene friläge.

Malmgren snodde bollen av Emil Zander, kom fri med Tvååkers målvakt men satte avslutet utanför.

Då stod det fortfarand­e 0–0 och så långt hade finalen varit tämligen fri från heta chanser.

MEN NÄR EMIL Hansson fick sina chanser, då small det.

– Vi är ett gäng som spelar futsal lite då och då. Det är bra för tekniken, konstatera­de matchhjält­en.

Emil Zander hade beröm att dela ut till finalmotst­åndarna.

– Det var nästan så att jag hoppades att de skulle kvittera, så att det hade blivit puls i finalen. Rolfstorp/ Skällinge gjorde en kanonturne­ring, sa Emil.

Men det var nog ingen tvekan om att det var det bästa laget som vann. Tvååker/galtabäck stod för det bästa och det mesta under finaldagen. Fast man hade vissa besvär med att betvinga L:a Träslöv i semifinale­n, där man fick nöja sig med 2–1.

Inget snack om vem som var matchhjält­e när Tvååker/galtabäck triumferad­e i Trettondag­scupen. Emil Hansson dunkade in både 1–0 och 2–0 mot skrällaget Rolfstorp/skällinge.

DAMFINALEN BLEV EN västgötsk affär, till och med en klubbuppgö­relse. Det var Örby 1 som ställdes mot Örby 2, efter att Tvååker respektive Valder eliminerat­s i semifinale­rna.

Örby-ettan vann internmatc­hen med 2–0, efter mål av Linn Karlsson och Amanda Axelsson.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? FUTSALDANS. Tvååker/galtabäck och Rolfstorp/skällinge tog sig en finalsväng­om i Trettondag­scupen. T/G vann efter två kanonmål av Emil Hansson.
Bild: KRISTER ANDERSSON FUTSALDANS. Tvååker/galtabäck och Rolfstorp/skällinge tog sig en finalsväng­om i Trettondag­scupen. T/G vann efter två kanonmål av Emil Hansson.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SKRÄLLEN. Rolfstorp/skällinge har precis gjort 3–2 mot Varbergs Gif och skickat mästarna ur turneringe­n.
Bild: KRISTER ANDERSSON SKRÄLLEN. Rolfstorp/skällinge har precis gjort 3–2 mot Varbergs Gif och skickat mästarna ur turneringe­n.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SEGERLAGET. Tvååker/galtabäck poserar efter finalvinst­en.
Bild: KRISTER ANDERSSON SEGERLAGET. Tvååker/galtabäck poserar efter finalvinst­en.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? KLUBBMÖTE. Örby 1 vann damfinalen mot Örby 2 med 2–0.
Bild: KRISTER ANDERSSON KLUBBMÖTE. Örby 1 vann damfinalen mot Örby 2 med 2–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden