Hallands Nyheter

Warberg föll mot jumbon Skoghall

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Comebacken blev ingen succé för Wic-kaptenen Robin Westergren. Jumbon Skoghall visade ingen respekt och tog med sig tre poäng hem. – Knäet känns okej men det spelar absolut ingen roll när vi inte vinner, sa Westergren.

WARBERG SKOGHALL

(2–3, 3–3, 1–1)

6 7

Serieledan­de Warberg mot tabelljumb­on Skoghall. På förhand lät det som en perfekt uppgift att starta igång vårsäsonge­n med. Det blev raka motsatsen.

– Jättetråki­gt att vi inte kan göra det som vi kommit överens om. Vi sitter innan match och säger att vi ska göra på ett visst sätt och sen gör vi det inte, sa en besviken Robin Westergren efter matchen.

HANS KNÄ HÖLL, men spelidén föll. I alla fall för hemmalaget.

– Vi visste precis hur de skulle spela, de är skickliga i sina spelvändni­ngar och gör mål på flera av dem, sa Daniel Gunnarsson.

Warberg fick kämpa i motvind hela matchen. 0–2 visade resultatta­vlan redan efter tre minuters spel.

Och när Warberg kämpat sig ifatt till 3–3 i början av andra perioden svarade Skoghall med tre mål på en minut och fem sekunder! En minut som också fick Warberg att byta målvakt. John Fransson, som gjorde ett kanoninhop­p, ersatte Tobias Jernsand.

– Vi är inte riktigt där under de två första perioderna, Skoghall vinner alldeles för många dueller och får momentum i matchen, sa Daniel Gunnarsson.

Warberg åt sig närmre och närmre, men den där riktiga forceringe­n kom aldrig.

– Skoghall gör det bra och följer sin game-plan, vi gör det inte, sa Westergren. Vad skulle ni ha gjort annorlunda?

– Vi måste vara kyligare och rulla runt mer. De är duktiga på att täcka skott och vi skjuter i täck jävligt mycket.

WARBERG FICK CHANSEN att spela med en man mer med knappt två minuter kvar. Men storspelan­de Daniel Friberg i gästernas mål stod pall för trycket.

– Serien är jämn och vi visste att Skoghall var starka, det var inte tal om att vi ställde ut skorna, sa Westergren. Ändå skönt att vara tillbaka?

– Just nu kan jag inte känna det, men visst är det kul att spela igen och framförall­t inför allt folk här.

 ?? Bild: MIKAEL BENGTSSON/ARKIV ?? BORTTÄCKTA. Warbergs offensiva stjärnor fick se sina skott täckas bort om och om igen.
Bild: MIKAEL BENGTSSON/ARKIV BORTTÄCKTA. Warbergs offensiva stjärnor fick se sina skott täckas bort om och om igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden