Hallands Nyheter

Falkenberg vann efter en riktig rysarmatch

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

FVBK tog en meriterand­e seger mot Örkelljung­a. Men oj vilken rysare det blev till slut! – Helt fantastisk­t, fy fan va roligt, sa matchvinna­ren Johan Gruvaeus.

FALKENBERG ÖRKELLJUNG­A

(19–25, 25–22, 19–25, 25–15, 19–17)

3 2

Det var två lag som kom från ett längre uppehåll till Falkhallen och det märktes.

– Vi var riktigt rostiga i första set, kanske var det julmaten som fortfarand­e satt i, sa Johan Gruvaeus.

– Vi var segstartad­e. Fungerade en sak så var det något annat som inte stämde, men som tur var så var det kanske likadant för Örkelljung­a, sa tränaren Patrick Aparicio.

Skiljesete­t blev oerhört dramatiskt. Örkelljung­a tog hand om kommandot och ledde hela vägen fram till två matchbolla­r vid 12–14.

– Just då kändes det kört, sa Johan Gruvaeus.

Men kört var det inte. Falkenberg tog tre raka poäng och Örkelljung­a skulle aldrig få någon mer chans att avgöra matchen. På Falkenberg­s fjärde dito var det i stället Johan Gruvaeus som kunde dunka in den avgörande bollen.

– Jag bytte med Pedro (Mendes) och tänkte ”ska jag inte få vara med när det avgörs”, men vi spelade så länge att jag hann komma in igen, sa Gruvaeus.

Tränare Aparicio var nöjd med sitt lags comeback.

– Det här var viktigt, väldigt om underläge 12–14 i skilje viktigt. Att veta att vi kan komma tillbaka när spelet inte klickar som vi vill och mot ett bra lag. Även om jag hade velat vinna snabbare så är det så klart nyttigt att klara av att hantera pressen, sa Aparicio.

Segern ger styrka inför tisdagens match mot Lund och framförall­t inför nästa helgs stundande Gpslutspel.

– Jättekul med en vinst och att vi får starta året på bästa sätt inför GP:N. Vi möter Linköping där och de är riktigt starka så det är viktigt att vi får med oss att vi kan vinna jämna matcher, sa Johan Gruvaeus.

”Just då kändes det kört”

JOHAN GRUVAEUS

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? MATCHVINNA­RE. Johan Gruvaues gjorde 13 poäng varav hans sista också var den allra sista i matchen.
Bild: ROBERT BOMAN MATCHVINNA­RE. Johan Gruvaues gjorde 13 poäng varav hans sista också var den allra sista i matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden