Hallands Nyheter

Villabrand.

Ett tomtebloss orsakade en villabrand på Södra Näs i Varberg. Mor och dotter befann sig i huset.

- MARIA HJULSTRÖM maria.hjulstrom@hn.se

Ett tomtebloss orsakade en villabrand på Södra Näs vid lunchtid på lördagen. Ingen skadades fysiskt i det snabba brandförlo­ppet i huset som blev totalförst­ört.

Larmet om en brand på Skiftesväg­en i södra Varberg kom runt klockan 12.30 på lördagen och räddningst­jänst, ambulans och polis kom ungefär samtidigt till platsen. En polis på plats berättar att det slog höga lågor ut ur huset och att det var en kraftig rökutveckl­ing.

– Det har varit en olycka med ett tomtebloss. Granen fattade eld och sedan har det gått otroligt fort, sade polisassis­tent Madelene Näverberg till HN.

Mor och dotter var hemma när olyckan skedde och de lyckades ta sig ur huset och larma räddningst­jänsten.

FLERA ENHETER FRÅN räddningst­jänsten åkte till villan på Skiftesväg­en och rökdykare gick efter någon timme in för att bekämpa elden mer effektivt.

– De har slagit ner den stora branden och jobbar nu med väggar och tak. Branden har krupit in i konstrukti­onen, sa Andreas Karlsson, inre befäl på räddningst­jänsten Väst.

Strax efter klockan 15 meddelade räddningst­jänsten att man började få kontroll på branden. Även spridnings­risken var då i princip borta.

– Men det rör sig om en totalskada på villan, säger Andreas Karlsson.

Totalt var 14 brandmän inblandade i arbetet på plats plus personal från ambulans och polis som spärrade av området.

RUNT KLOCKAN 18 uppgav räddningst­jänsten att man var på väg att inleda efterbevak­ningen av branden.

 ?? Bild: MARIA HJULSTRÖM ?? VILLABRAND. Det var en kraftig rökutveckl­ing i området kring det brinnande huset på Södra Näs som orsakades av ett tomtebloss.
Bild: MARIA HJULSTRÖM VILLABRAND. Det var en kraftig rökutveckl­ing i området kring det brinnande huset på Södra Näs som orsakades av ett tomtebloss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden