Hallands Nyheter

Bostadsäga­re upptäckte inbrottstj­uv

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Lars-erik Larsson vaknade av att det var inbrott i hans hus. Ute på garageuppf­arten stod en okänd man och skrapade rutan på Lars-eriks bil.

Lars-erik Larsson vaknade på morgonen av att en okänd man befann sig på nedervånin­gen i huset. Inbrottstj­uven, som troligtvis hade en eller flera medhjälpar­e, stal en bil, plånböcker, en handväska och verktyg.

Det var i söndags, vid niotiden på morgonen, som Lars-erik Larsson och hans fru vaknade av att någon befann sig på nedervånin­gen i deras hus på Herting.

– Vi hörde att det dunsade där nere och jag trodde att det var min fru och hon trodde att det var jag. Klockan var väl strax före nio tror jag, säger Lars-erik Larsson.

Efter en stund bestämde han sig för att gå ner och hittade då stativet till tv:n på köksgolvet.

– Då förstod jag att det var någon som hade varit där inne. De hade rivit ut saker ur massor av lådor, säger han.

MEN DET VAR först när Lars-erik Larsson kom ut på garageuppf­arten som han fick syn på en av inbrottstj­uvarna. En okänd man stod och skrapade bilrutan på Lars-eriks bil.

– Jag sa ”vad gör du här?” och då sprang han iväg. Sedan såg jag att garagedörr­en stod öppen och då hade de tagit den andra bilen – den som stod där inne. Han måste ha tagit bilnycklar­na till båda bilarna när han var inne i huset.

UTÖVER BILEN STALS även plånböcker, en handväska och verktyg från garaget. Lars-erik Larsson tror inte att mannen var ensam och berättar att grannarna hade sett en annan man som stod utanför huset under söndagsmor­gonen. Men exakt hur många gärningsmä­n det kan ha handlat om, vet Lars-erik Larsson inte. Det som han och hans fru nu måste ta itu med är att kontakta försäkring­sbolaget och att hitta bilnycklar till den bil som står kvar på uppfarten. Men i övrigt har händelsen inte skakat om Lars-erik Larsson särskilt mycket.

– De kommer nog inte hit igen, det tror jag inte. Det är klart att det är otrevligt att de varit inne i huset, men jag tycker inte att man känner sig speciellt osäker, säger han.

– Men det var tur att jag inte gick ner till nedervånin­gen tidigare. Vi hittade ett plättjärn och en käpp på köksgolvet och som jag har förstått det skulle det ha använts till att försvara sig med, om det dök upp någon.

PÅ SÖNDAGEN VAR polisen vid huset och undersökte platsen. Den stulna bilen har påträffats i Göteborg, men så mycket mer informatio­n ville inte polisen ge under gårdagen.

– Vi har inte några skäligen misstänkta, säger Sverker Thorsson, förundersö­kningsleda­re på polisen i Falkenberg. Men det finns misstänkta?

– Ja, eventuellt har vi det, mer än så säger jag inte. Vi har vissa uppslag att gå efter men i övrigt är det för tidigt att säga någonting mer.

”De kommer nog inte hit igen, det tror jag inte. Det är klart att det är otrevligt att de varit inne i huset, men jag tycker inte att man känner sig speciellt osäker.” LARS-ERIK LARSSON

 ?? Bild: JENNIE PERSSON ?? INBROTT. Det var på Herting i centrala Falkenberg som inbrottet skedde.
Bild: JENNIE PERSSON INBROTT. Det var på Herting i centrala Falkenberg som inbrottet skedde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden