Hallands Nyheter

Det hjälper inte att stoppa vapenexpor­t från Varberg

-

VAPENEXPOR­T. Du eller ni som ser det som oerhört förfärligt att vi exporterar vapen över Varberg. Förbjud det här så blir det som med färjan, den flyttar till Halmstad eller någon annan hamn. Sverige tjänar stora pengar på vapenexpor­t, skulle detta förbjudas flyttar exportföre­tagen sin industri till länder som inte har sådana lagar.

Vi exporterar i dag vapen till icke krigförand­e länder som i många fall inte har lagar som förbjuder export. Då räcker det med att man sätter på en annan adresslapp. Skulle man förbjuda tillverkni­ng av vapen i Sverige så flyttar dessa företag sin verksamhet till ett annat land. Följden blir en minskad arbetsmark­nad med stora ekonomiska följder.

Till sist vill jag påpeka att Sverige ligger bra till vad gäller kvalitet på vapen. Tillverka och sälj. De som vill ha fixar det ändå, då får vi hitta på en annan lösning, t ex utbildning. Då hade man kanske fått annat att tänka på än att kriga. Då hade man kanske förstått att det finns annat att göra än att kriga. Det hade kanske varit bättre att fixa något att äta, då kanske man inte behövde vapen till annat än jakt.

P-E

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden