Hallands Nyheter

Geringen

- SOFIA ERIKSSON/TT

motståndar­e och förespråka­re av Eu-utträdet, brexit. Konservati­va partiet är splittrat när det gäller synen på vilken typ av relation som Storbritan­nien ska ha med EU efter skilsmässa­n.

– De som står bakom ett utträde upplever det som om regeringen fortfarand­e är partisk till fördel för ett Eu-medlemskap. Därför är May pressad att få in fler medlemmar som hör till lägret som ville lämna EU.

När May har klarat av regeringso­mbildninge­n väntar årets utmaningar. 2018 började med att premiärmin­istern tvingades be om ursäkt för vårdkrisen – ett ämne som även fortsättni­ngsvis lär dominera inrikespol­itiken.

”Hon vill fräscha upp regeringen, som är ganska vit, mansdomine­rad och med hög medelålder.”

CATHERINE BARNARD

– SJUKVÅRDSS­YSTEMET NHS är det närmaste Storbritan­nien kommer religion och om inte det fungerar innebär det en existentie­ll kris. Men annars väntar förstås brexit, brexit, brexit, säger Barnard.

Till brittiska BBC säger May att hon hoppas leda den konservati­va regeringen fram till nästa val, som måste hållas senast 2022. Med tanke på hur det gick i sommarens val vore det osannolikt, anser Barnard – som dock konstatera­r att det är svårt att göra några hållbara förutsägel­ser.

– Lyckas May leverera en bra brexit så kanske folk ändrar sin inställnin­g om henne.

 ?? Bild: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/TT/ARKIV ??
Bild: KIRSTY WIGGLESWOR­TH/TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden