Hallands Nyheter

2018 ska bli mitt år – det har jag bestämt

-

Så var julen utstädad hemma hos mig. Granen är borta, de sista hyacintern­a är utblommade, och i stället står ett fång vita tulpaner på köksbordet. Just tulpaner står för vår och nystart för mig – som en kickoff för det nya året i mitt hem, men även för mig själv. Det ligger liksom en speciell känsla i luften så här i början av året. Ny chans. Ny start. Min nystart.

På nyårsafton för några år sedan sa jag till mig själv, att nästa år ska bli mitt år. Så här i efterhand blev det kanske inte riktigt så – åtminstone inte som det kändes just då. Jag tog en del livsavgöra­nde beslut – och sådana beslut är sällan speciellt enkla att ta sig igenom… Även om det väldigt ofta blir bra till slut.

Dessutom kantades det året av en hemsk sjukdom, som drabbade en nära anhörig. Och i förlängnin­gen även oss som stod bredvid. Så nej, jag skulle kanske inte säga att just det året blev mitt, även om jag lät mig själv spela huvudrolle­n i mitt eget liv.

INFÖR 2017 SA jag återigen till mig själv, att i år, då minsann MÅSTE det vara mitt år. De senaste åren hade kantats av allt för mycket tråkighete­r, och jag kände att vinden borde vända nu. Och visst, det blev nog faktiskt mitt år många sätt. Jag vågade till exempel öppna upp mitt hjärta igen och fann kärleken – en vinst större än det mesta.

”Så här en vecka in på det nya året har jag redan blivit varse livets berg- och dalbana.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden