Hallands Nyheter

Jeppsson imponerade

Simon Jeppsson imponerade framåt och Mikael Appelgren var vass i comebacken i målet. Sverige vann Em-genrepet mot Ungern med 31–29. –Det kändes bra, säger Jeppson.

- CARL GÖRANSSON/TT

Simon Jeppsson mästerskap­sdebuterad­e i VM för ett år sedan och kan vara på väg sitt stora genombrott i EM.

I alla fall att döma av genrepet mot Ungern i Partille.

22-åringen började på bänken, men kom in och spelade respektlös­t och med sylvasst distanssky­tte. Jeppsson dunkade in sex mål före paus och spädde på med ytterligar­e två i andra.

Efteråt stod han med en tygkasse i handen, vilket signalerad­e att han hade blivit utsedd till planens bäste svensk.

– Det kändes bra för min del, i första halvlek flöt det på hur bra som helst, säger Jeppsson.

För ett år sedan spelade Jeppsson fortfarand­e i Lugi, men tiden i Tyskland har gjort honom mer redo inför det som blir hans första Em-turnering.

– Det har gett mig mycket, även om jag inte har fått spela jättemånga minuter. Nu har jag fått känna på hur det är på den här nivån under en längre period. Det var väl inte som en chock i VM, men plötsligt sprang Mikkel Hansen på andra sidan och så blev man lite pirrig i benen, säger Jeppsson och skrattar.

Förbundska­pten Kristján Andrésson ser också stor potential i den skånske niometerss­pelaren inför EM.

– Han har sett jättestark ut i Flensburg när han har spelat och han gör det jättebra i dag igen. 2,04 meter lång, spelsinne och ett fantastisk­t skott – då är du ett hot, säger Andrésson.

Matchen hade precis som det första mötet i Jönköping typisk träningsma­tchkaraktä­r. Med bara fyra dagar till Sveriges Em-premiär mot Island i Split var det ibland lite sisådär med aggressivi­teten i defensiven, där försvarsge­neralen Jesper Nielsen var tillbaka efter att ha varit krasslig senast. Tillbaka var också stjärnmålv­akten Mikael ”Äpplet” Appelgren, som vilade i lördags på grund av småskavank­er, och han imponerade direkt med storspel i början av matchen.

Sverige gick då iväg till ledning 7–2, men tappade sedan till 12–12. Ett nytt ryck till 18–14 i paus åts upp av Ungern, innan Sverige satte in segerstöte­n i slutet då även Andreas Palicka gjorde flera viktiga räddningar.

På onsdag reser Sverige till Kroatien för att finslipa de sista detaljerna inför EM.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? BRA. Simon Jeppsson imponerade i Em-genrept.
Bild: CARL SANDIN BRA. Simon Jeppsson imponerade i Em-genrept.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden