Hallands Nyheter

Söderström i täten på första träningen

- SIMON CARLSSON

FFF:S första träning lockade ett tiotal supportrar till Kristinesl­ätt. I centrum för de flestas nyfikenhet fanns Kalle Söderström, nyförvärve­t från lokalrival­en. – Det var längesen man bytte klubb, men det är roligt med nya kompisar, sa Söderström.

17 utespelare och två målvakter hade hittat ut på Kristinesl­ätt som för en gångs skull var i det närmaste vindstilla. Några ansikten var nya och Kalle Söderström, ny från Varbergs Bois, var ett av dem.

– Det är ju första dagen, men det verkar vara en skön grupp som är lätt att komma in i, sa Söderström efter träningen som var dagens första av två.

– DET BLIR mer av ett fyspass i eftermidda­g, vi har tre dubbelpass den här veckan, sa Söderström. Fyspasset kanske behövs efter julen? – Det behövs alltid. Sedan Varbergs Bois gjorde entré i Superettan har endast en spelare tidigare gått direkt mellan de båda lokalrival­erna, norrmannen Thomas Drage som gjorde en halv säsong i de båda 2016. Men Kalle Söderström­s byte får ses som klart mer uppmärksam­mat.

– Det var lite längre att åka än vanligt, men annars var det ingen större skillnad. Känner du någon i laget sedan innan?

– Jag känner ju Mahmut (Özen) sedan tiden i Bois, annars är det bara som motståndar­e man träffat de andra så det är lite annorlunda.

TRÄNINGEN MARKERAR starten på en lång försäsong och än längre för FFF som missade gruppspele­t i Svenska Cupen efter förlusten mot Oddevold.

– Vi missade något år med Bois också och det är ju helt klart lite annorlunda. Men det kan vara både positivt och negativt, man kan spela ihop laget på ett annat sätt. Men klart, det är roliga matcher i cupen, sa Söderström.

”Det verkar vara en skön grupp som är lätt att komma in i.”

KALLE SÖDERSTRÖM

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NY I LAGET. Kalle Söderström är numer lagkamrat och inte motståndar­e för Fff-truppen.
Bild: OLA FOLKESSON NY I LAGET. Kalle Söderström är numer lagkamrat och inte motståndar­e för Fff-truppen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden