Hallands Nyheter

Skarsgård en

-

Det blev en Golden Globe till Alexander Skarsgård för Big little lies, och serien blev en av de mest prisade på galan. Filmskapar­en Ruben Östlund blev däremot utan pris.

Alexander Skarsgård vann för bästa manliga biroll i tv-seriekateg­orin. Det är i HBO:S miniserie Big little lies som Skarsgård spelar den våldsamme hustrumiss­handlaren Perry Wright, samma roll som i fjol gav honom en Emmy.

– Jag står här i natt för att jag har haft privilegie­t att arbeta med en grupp ofattbart begåvade kvinnor, sa Skarsgård från scen.

”Nu är det 2018. Marijuana är äntligen tillåtet och sexuella ofredanden är inte det. Det kommer bli ett bra år.” SETH MEYERS värd för galan

VINSTEN ÄR HANS första Golden Globe, och han är den förste svensk att vinna det prestigefy­llda priset på över tre decennier. Han riktade särskilt sitt tack till sin motspelare Nicole Kidman, som även vann i kategorin bästa kvinnliga biroll i miniserie. Det var hennes fjärde Golden Globe.

– Jag älskar dig, sa Skarsgård direkt till Kidman. Tack för att du har varit med och gjort det här till den största upplevelse­n i min karriär.

Big little lies blev den mest prisade på galan, som jämte Emmygalan anses vara världens finaste efter Oscarsgala­n, med totalt fyra vinster. Lika många, men i filmkatego­rierna, fick den mörka dramakomed­in Three billboards outside Ebbing, Missouri. Martin Mcdonaghs film utsågs till bästa film samt tog hem manusprise­t, bästa kvinnliga huvudroll (Frances

 ??  ??
 ??  ?? BLÅGUL VINNARE. Alexander Skarsgård tar emot sin första Golden Globe, för sin
BLÅGUL VINNARE. Alexander Skarsgård tar emot sin första Golden Globe, för sin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden