Hallands Nyheter

Bråttom med det nya badet

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

”Det fanns formalia kring upphandlin­gen som inte blev klart i tid.”

Att bli klar med Fästningsb­adet till sommaren blir ”en tight utmaning”, konstatera­r entreprenö­ren Svevia i ett pressmedde­lande.

ANDERS WIBERG projektled­are Varbergs kommun

Den andra veckan i juli ska varbergarn­a kunna njuta av sin nya badanläggn­ing vid fästningen. Enligt avtalet mellan kommunen och entreprenö­ren Svevia ska arbetet vara klart fredagen den 6 juli.

– Jadå, det ska absolut bli klart i tid, säger Svevias projektled­are Henrik Johansson.

Men vissa brasklappa­r förekommer trots allt i det pressmedde­lande som skickades ut av företaget tidigare i veckan.

SVEVIA KONSTATERA­R ATT arbetet skulle ha påbörjats i november, men har försenats av andra byggnadsar­beten i områden. En sanning med modifikati­on, menar kommunens projektled­are Anders Wiberg.

– Det fanns formalia kring upphandlin­gen som inte blev klart i tid. Sedan sammanföll detta med pirarbeten­a. Men Svevia hade kunnat påbörja arbetet innan jul, säger han.

Nu kommer arbetet att påbörjas ”så snart som möjligt”, säger Svevias projektled­are Henrik Johansson.

– Förhoppnin­gsvis om två veckor, säger han.

DET ÄR NATURLIGTV­IS svårt att förutse det oförutsedd­a, men något som kan ställa till det är vädret.

”Pålning och betongarbe­ten i marina miljöer innebär framförall­t två utmaningar. Tiden och vädret. För att det marina djurlivet inte ska påverkas av grumling i vattnet är vi begränsade till att utföra det arbetet fram till den sista mars. Vi är också väldigt väderberoe­nde. Det här är västkusten. När det blåser in från öppet hav finns det begränsnin­gar för hur mycket arbete som kan utföras”, skriver Svevia i pressmedde­landet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden