Hallands Nyheter

Malous efterlysni­ng gav napp

- LINDA LC BERNTSSON linda.berntsson@hn.se

Ett par veckor före julafton var de på väg hem när de såg en bil i diket. I den satt 22-åriga Malou Bernler. Nu har Malou åter kommit i kontakt med sina räddare, tack vare en artikel i HN.

Barbro och Göran Hultgren var på väg hem till Borås efter ett julbord med släkten. När de var i närheten av Åskloster fick de syn på en bil i diket, och såg snabbt att det satt en människa i förarsätet.

– Det var bara att stanna. Vi sprang ner till Malou och Göran ringde hennes föräldrar, för det ville hon, säger Barbro Hultgren.

Under tiden ringde hon 112 och snart var ambulansen på plats. Personalen sa till Barbro och Göran Hultgren att de kunde köra vidare och öppnade vägen för dem. Där kunde det hela ha slutat.

MEN NÄR MALOU BERNLER kommit hem från sjukhuset ville hon tacka sina räddare och skrev ett inlägg på Facebook. Det delades ungefär hundra gånger men ingen trädde fram. Först när Hallands Nyheter skrev en artikel om hennes eftersökni­ng ändrades det.

–Vår dotter bor i Varberg och läste artikeln i Hallands Nyheter. Jag ringde Malou och hon sa att allt hade gått bra, säger Barbro Hultgren.

I EFTERHAND ÄR hon förvånad att de första bilarna som kom förbi olycksplat­sen bara körde vidare.

– Det fattar inte jag. När det ligger en bil i diket och en ensam människa som sitter där, då måste man stanna. Jag har tänkt mycket på henne sedan den dagen. När jag hör en ambulans tänker jag på Malou.

 ??  ?? HN 16 december.
HN 16 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden