Hallands Nyheter

Branddrabb­ade musiker samlas för en konsert

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Band som förlorade sin utrustning i branden på Gjuteriet i Falkenberg går nu samman och ordnar en spelning. Intäkterna går till välgörenhe­t och nya instrument.

Idén kom från bandet Long Road Down som ville få till en välgörenhe­tskonsert och samtidigt få ett avslut och på så sätt släppa storbrande­n som inträffade i april förra året.

–Vi hade väldigt mycket saker i vår replokal som förstördes. Det sammanlagd­a värdet var på strax över 225 000 kronor i prylar. Vi har fått ut 180000 från försäkring­sbolaget, säger Johan Axelsson, trummis i Long Road Down.

– Pengarna räckte till att köpa allt som vi behöver, även om det inte blev riktigt samma kvalitet.

ARRANGÖR TILL evenemange­t, med namnet Club Amplified – Together we rock, är Medborgars­kolans musikverks­amhet som hade sina replokaler i Gjuteriet.

Flera av banden som berördes av branden i Gjuteriet kommer att spela i Tryckhalle­n i Falkenberg den 27 januari.

Det handlar bland annat om Long Road Down, Vatos Locos och Karpet.

– Vi bytte replokal till Gjuteriet bara fem månader före branden. Nu har vi kommit i gång och repa igen i en lokal i Varberg i stället.

JOHAN AXELSSON SÄGER att det var en jobbig period efter branden eftersom bandet förlorade det mesta. Instrument, inspelad musik och annat gick upp i rök.

– Vår gitarrist mådde riktigt dåligt av det och var väldigt ledsen. Han ville bara kräkas för han hade samlat på sig prylar i 30 år för att kunna spela på sitt sätt.

”Det sammanlagd­a värdet var på strax över 225 000 kronor i prylar.”

JOHN AXELSSON, trummis

 ?? Bild: PRIVAT/ARKIV ?? DRABBADE. Gjuteribra­nden drabbade flera band hårt.
Bild: PRIVAT/ARKIV DRABBADE. Gjuteribra­nden drabbade flera band hårt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden