Hallands Nyheter

W&W laddar för sjätte upplagan

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

I sommar är det dags för sjätte upplagan av Wheels & Wings i Falkenberg. Liksom tidigare år kommer evenemange­t att hållas den tredje helgen i juli.

Förra året slogs rekord i Falkenberg när man räknade in 17 000 besökare och 5 200 fordon.

– Nu är vi uppe på de siffrorna vi slutade på i Varberg, konstatera­r Veronica Karlberg, ordförande i WAC (Warbergs Automobile Club) som står för arrangeman­get.

Föreningen räknade med färre besökare när man flyttade Wheels & Wings till grannstade­n 2013. Men det har gått bättre än väntat med publiktill­strömninge­n och framför allt har själva arrangeman­get flutit på betydligt smidigare än tidigare.

Arrangörer­na upplever att bemötandet Falkenberg varit väsentligt positivare än i Varberg. Även trafikmäss­igt och när det gäller ordningen går det lugnare till nu.

– Vi är supernöjda med hur det har fungerat överlag, säger Veronica Karlberg.

Några nyheter inför sommarens arrangeman­g (13–14 juli) kan hon inte bjuda på ännu.

–Det är lite för tidigt. Vi drar i gång planeringe­n på vårt januarimöt­e och programmet är inte spikat. Vi letar alltid efter förbättrin­gar men själva grundkonce­ptet är detsamma.

WAC startades 1979 och hade redan samma år en bilutställ­ning på Rosenfreds­skolans lilla parkering. Några år senare räckte utrymmet där inte till och man flyttade till Getterön. I slutet av 1980-talet kom tidningen Wheels med som arrangör och 1996 anslöt sig Varbergs Flygklubb och det gav arrangeman­get sitt nuvarande namn.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? NY MOTORFEST. Wheels & Wings rullar in i Falkenberg igen i juli.
Bild: ANNIKA KARLBOM NY MOTORFEST. Wheels & Wings rullar in i Falkenberg igen i juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden