Hallands Nyheter

Konsten bör få plats i Kuben

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott avvisar förslaget på att avveckla verksamhet­en med konstutstä­llningar i Kuben. Det bör finnas utrymme att även visa konst, menar man.

Förslaget att helt avveckla konstverks­amheten i Kuben fick inget gehör i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott.

H N berättade i förra veckan om förslaget från samhällsby­ggnads avdelninge­n.

Nya säkerhetsr­utiner i stadshuset gör att kontaktcen­ter behöver större utrymmen för att kunna ta emot besökare till de olika förvaltnin­garna.

Därför föreslogs att man ska avveckla verksamhet­en med utställnin­g av konst i Kuben och använda entrén till en form av väntsal i stället.

Men det vill inte kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott som tycker att ärendet ska skickas tillbaka till samhällsby­ggnadsavde­lningen. Man vill ha alternativ­a förslag på hur Kuben ska utformas så att både kontaktcen­ter och konsten ska kunna få plats.

CLAËS-L LJUNG (M) reserverad­e sig mot beslutet och yrkade att Kuben även i fortsättni­ngen ska användas för utställnin­gar på samma sätt som i dag.

Eftersom många gallerier i Falkenberg­s centrum slagit igen på senare år har det blivit allt svårare för konstnärer att visa upp sina verk. Kuben har alltid varit populär att ställa ut i. Dels för sitt centrala läge och dels för att det är gratis.

TIDIGARE KUNDE man få vänta i tre år. Väntetiden har kortats något sedan det för några år sedan bestämdes att enbart den som är skriven i Falkenberg­s kommun ska få förmånen att ställa ut i Stadshuset. För närvarande finns en kö på 43 utställare vilket innebär att det inte är ledigt förrän en bit in på 2020.

Men i dagsläget vågar man inte ta bokningar mer än några månader i taget i väntan på ett slutgiltig­t beslut om Kubens framtid. Härnäst ska ärendet behandlas i kommunstyr­elsen.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? Förslaget att helt avveckla konstutstä­llningar i Kubens entré föll inte i god jord hos ksau.
Bild: OLA FOLKESSON Förslaget att helt avveckla konstutstä­llningar i Kubens entré föll inte i god jord hos ksau.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden