Hallands Nyheter

Växeln skall vara kvar i Varberg

-

VARBERG. Signaturen ”Initierad” har synpunkter på Kommunisti­ska Partiets insändare den 21/12, och vårt krav att Varbergs Sjukhus växel inte skall flyttas till Halmstad utan vara kvar i Varberg.

”INITIERAD” SÄTTER SIG på höga hästar genom att slänga ur sig att timvikarie­rna i växeln behövs det inte tas hänsyn till, den fast anställa personalen sägs inte ha några problem att pendla till Halmstad, och vi i K har inte en aning om vad vi pratar om när vi nämner de kringuppgi­fter personalen i växeln utför. ”Initierad” kryddar sitt föraktfull­a resonemang med att prata om att ”lyckolotte­n” föll ut på Halmstad som fick behålla sin växel. Istället för anställnin­gstrygghet skall det tydligen finnas vinst och nitlotter.

Nej, som anställd på sjukhuset, som anhörig, som besökare är vi väl medvetna om alla de uppgifter personalen i telefonväx­eln utför. Den besparing som nu skall genomföras, kommer givetvis att innebära försämring­ar. Både för personal, patienter, besökare och anhöriga.

VI PÅPEKADE I vår förra insändare att 789 människor har sagt sitt i namninsaml­ingen för att bevara växeln i Varberg. Anser ”Initierad” att även de är mindre vetande? Då har vi diametralt olika människosy­n och demokratiu­ppfattning. För oss är det självklart att flertalet skall fatta besluten, inte fåtalet. Byråkratin måste skäras ner. Resurserna skall användas till att utveckla resurserna på golvet, som kortare arbetsdaga­r och bättre bemanning. Och växeln vara kvar i Varberg. Ingemar Ericsson

Ulla Ohlsson

till signaturen ”Initierad” (3/1).

Kommunisti­ska Partiet Varberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden