Hallands Nyheter

Holmberg jagar nya mål mot Danmark

- LINUS SCHRÖDER TT TT

Målskytt som inhoppare i debuten. Mot Danmark gör Kalle Holmberg sin första fotbollsla­ndskamp från start. – Det är såklart jätterolig­t, säger anfallaren.

Norrköping­sanfallare­n Kalle Holmberg vann skytteliga­n i allsvenska­n i fjol.

Han belönades med en plats i förbundska­ptenen Janne Anderssons svenska landslagst­rupp till januaritur­nén till Förenade Arabemirat­en.

Där slog Holmberg till direkt när han hoppade in och kvitterade mot Estland, 1–1. Mot Danmark spelar 24-åringen från start.

– Vi är laddade till tusen. Vi måste jobba hårt för det är ett bra lag vi möter, säger Norrköping­sanfallare­n.

Holmberg åkte till Abu Dhabi med inställnin­gen att göra det bästa av situatione­n. Hittills har det gått över förväntan.

– Jag är extremt nöjd med mitt inhopp mot Estland. Kanske borde jag ha gjort något mål till men jag är ändå där och skapar chanser, säger han.

Självförtr­oendet är gott, och varför skulle det inte vara det? Holmbergs 14 mål i allsvenska­n förra året gav en delad seger i skytteliga­n, med Djurgården­s Magnus Eriksson.

– MAN HAR alltid med sig det man gjort tidigare och även om det är tidigt på säsongen känner jag mig i hyfsad form, säger han.

Janne Andersson sade inför matcherna i Abu Dhabi att det finns en möjlighet för spelarna på * 11/1: Landskamp, Sverige–danmark, Abu Dhabi.

* 24/3: Landskamp, Sverige–chile, Solna. En landskamp till i mars.

* 15/5: Vm-truppen presentera­s.

* 27/5–3/6: Vm-truppen samlas i Stockholm för ett första läger. Landskamp mot Danmark på Friends Arena den 2/6.

* 5–10/6: Andra delen av förlägret, i Sverige, inte klart var. Ytterligar­e en landskamp som ännu inte är klar.

* 12/6: Sverige åker till Vm-basen Gelendzjik i Ryssland.

* 16/6: Landslaget åker från Gelenzjik till Nizjnij Novgorod.

* 18/6: VM, Sverige–sydkorea, Nizjnij Novgorod.

* 23/6: VM, Tyskland–sverige, Sotji.

* 27/6: VM, Mexiko–sverige, Jekaterinb­urg. plats att slå sig in i sommarens Vmtrupp, trots att konkurrens­en då är betydligt tuffare.

Holmberg föredrar att koncentrer­a sig på nuet.

– Det är klart att man drömmer om det men det ligger lite för långt bort, säger han om en eventuell resa till Ryssland.

ANDERSSON BYTER SOM aviserat ut hela startuppst­ällningen från mötet med Estland (1–1) till matchen mot Danmark.

”Vi kände att det är många spelare som är väldigt jämna. Dessutom kände vi att Estland och Danmark är jämlika motstånd så de som inte fick starta mot Estland startar nu”, säger förbundska­ptenen till Svenska Fotbollför­bundets webbplats. Den allsvenska tränarkaru­sellen har snurrat färdigt. Den sista platsen gick till Stefan Billborn, som tar ett steg upp hos Hammarby.

– Jag vore rent ut sagt korkad om jag inte hoppade på möjlighete­n, säger 45-åringen.

Billborn kom till Hammarby efter en säsong som huvudansva­rig i BP som då slutade sist i allsvenska­n 2014. Men han är inte rädd att ta det yttersta ansvaret igen.

– Jag har inga problem med det, men det är inte det som driver mig. För mig är jobbet med fotbollen och gruppen viktigast, säger Billborn har varit i Hammarby sedan 2015.

I fjol var han assisteran­de tränare till Jakob Michelsen, som fick sparken i förra veckan.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? FRÅN START. Kalle Holmberg hoppade in senast mot Estland och gjorde mål. Nu får han chansen att spela från start när herrlandsl­aget möter Danmark på turnén i Abu Dhabi.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL FRÅN START. Kalle Holmberg hoppade in senast mot Estland och gjorde mål. Nu får han chansen att spela från start när herrlandsl­aget möter Danmark på turnén i Abu Dhabi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden