Hallands Nyheter

Tottenham blir utan gardering

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

På sidan finns spelmodell­en med Abc–systemet. Tottenham uppfyller spelkravet att bli spiken!

Tottenham spelar denna säsong på Wembley Stadium i väntan på att nya arenan ska bli klar. Tottenham förlorade hemma mot Chelsea i premiären och har sedan 6–4–0 på de tio efterfölja­nde matcherna.

Motståndar­en Everton redovisar 2–9–9 på sina 20 senaste bortamatch­er i Premier.

Tottenhams vinstchans mot Everton värderas till strax under 80 procent. Chelsea har vunnit 16 av de 20 senaste ligamatche­rna på Stamford Bridge. Leicester får inte många spelstreck på inlämnade rader men får plats på Abc–systemet! Burnley möter Crystal Palace som fått ett poängvinna­nde

PREMIER LEAGUE

spel efter bytet till Roy Hodgson som manager. Palace är rätt favorit men Burnley har tre raka vinster mot Palace. Burnley är starkt i närkampssp­elet och vinstchans­en ligger nära 20 procent. I det läget hittas en outsider på kupongens tredje match!

Championsh­ip bjuder ofta på överraskni­ngar. Barnsley har förlorat alla matcher mot de sju bästa i tabellen. Poäng mot Wolves är bra för tipsutdeln­ingen!

På Abc–systemet garderas även Birmingham och Norwich som båda har ett högt spelvärde.

Tottenhams Harry Kane har gjort 18 av lagets 43 mål och står för 43 procent av målskörden. Everton har 0–3–7 på tio matcher mot lag med bättre placering än egna i tabellen.

Chelsea har hållit nollan på elva av säsongens matcher i Premier League. Målvakten Thibaut Courtois (bilden) håller mycket hög klass. Statistike­n med att Chelsea håller nollan i 50 procent av matcherna har begränsat motståndar­ens chanser till poäng. Chelseas match i veckan mot Arsenal i semifinale­n i Ligacupen kan ge fördelar till Leicester i helgen. Det finns bra motiv för att gardera favoriten!

Crystal P– Burnley

Crystal P har bara förlorat mot Tottenham och Arsenal på de 13 senaste i ligan. Det kan ställas mot de sju första matcherna som inte gav några poäng. Crystal P är rätt favorit.

Huddersfie­ld– West Ham

Huddersfie­ld har lånat Terence Kongolo från Monaco för att stärka försvaret. W Ham har en bortavinst i ligan mot ett formsvagt Stoke. I Fa-cupen väntar omspel mot Shrewsbury efter 0–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden