Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Svensk lag kommer alltid att göra skillnad på minderårig­a och vuxna, vi kommer alltid att behöva kunna bedöma ålder. Och någonstans måste man dra gränsen för vem som ska få stanna. Den gränsdragn­ingen är politisk, vetenskape­n är blott ett verktyg. Det är på tiden att Socialdemo­kraterna medger det.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Brottsprev­ention kan ske på olika sätt. En mycket effektiv metod är att hindra återfallsf­örbrytare att möta nya brottsoffe­r. Att helt enkelt döma till längre frihetsber­övande straff.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Djurskydds­utredaren föreslog att katter skulle märkas och registrera­s hos Jordbruksv­erket. Tala om missriktad byråkrati. Regeringen avvisar tanken, nu. Dessvärre ska den utredas vidare. Trots all betänketid ska det även utredas hur det står till med ”välfärden” hos minkar i pälsindust­rin och vad som är proportion­erliga straff för brott mot djur. Expressen (lib)

* Den massiva kritik som nu riktas mot metoderna för åldersbedö­mning av asylsökand­e barn är pinsam för regeringen och Morgan Johansson. Den är förödande för Rättsmedic­inalverket som efter mycket funderande slagit fast hur medicinska åldersbedö­mningar ska gå till.

Aftonblade­t (ob S)

* Säg att regeringen skulle ta steget fullt ut för att minska lidandet bland Sveriges uppskattni­ngsvis 100 000 övergivna eller förvildade katter. Hur många tusen katter skulle polis och länsstyrel­ser hinna avliva innan en folklig vrede riktas mot miljöparti­ster och socialdemo­krater?

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Det står V fritt att sätta en egen standard, men ur ett sättssäker­hetsperspe­ktiv är agerandet inte oproblemat­iskt. Betänk följderna om V-topparnas inställnin­g skulle överföras till hela rättssyste­met. Om grundprinc­ipen var att alltid och oavsett bevisläget tro på en part, samtidigt som den anklagande inte ens behövde höras.

Östersunds-posten (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden