Hallands Nyheter

Stefan Nilsson känner sig rättslös

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Riksdagsle­damoten Stefan Nilsson tvingades lämna Miljöparti­et i samband med metoouppro­ret – men fick aldrig veta exakt vad han anklagades för.

I november förra året tvingades Stefan Nilsson, som är uppvuxen i Varberg, att lämna sina politiska uppdrag i samband med metoouppro­ret. Han berättar nu att han inte har fått veta vad han anklagades för mer än att händelsern­a ska ha utspelat sig på Stockholms­avdelninge­n för flera år sedan.

Vid ett möte med partiets krishanter­ingsgrupp fick han höra att medlemmar ska ha känt sig obekväma med honom. Han ska dessutom ha gjort något mot en person som den personen upplevde som kränkande. Många i Stockholms stads Mp-avdelning sades inte ha förtroende för honom.

– Det var ingenting konkret och när jag frågade vad jag ska ha gjort och när fick jag inga svar. Jag har känt mig totalt rättslös, säger Stefan Nilsson.

NÄR SVT NYHETER försökte få en kommentar av Amanda Lind svarade hon i ett sms: Stefan Nilsson har fått veta vilka händelser som ligger honom till last ”så långt det varit möjligt med hänsyn till utsatta personer”.

Vad allt detta egentligen handlar om enligt vad både Stefan Nilsson och andra inom Mp-toppen uttalat är falangstri­der.

– Riksdagsli­stan fastställs i januari och jag uppfattas av vissa som en stark motståndar­e, säger Stefan Nilsson.

Efter att han tvingades lämna Miljöparti­et är han nu politisk vilde i riksdagen. Han planerar att slutföra mandatperi­oden och koncentrer­a sig på ett par frågor som står honom varmt om hjärtat. Det är suicidprev­ention och ”den glömda klimatfråg­an att vi ska äta mindre kött”.

EFTER ATT HAN tvingades lämna Mp-uppdragen har 70–80 personer hört av sig med sympatiytt­ringar. Många i partiet har gett honom sitt stöd.

– Jag har hållit modet uppe och inte känt mig ensam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden