Hallands Nyheter

Mördade mannen är troligen identifier­ad

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 benjamin.trofft@hn.se

”Vi har gjort fynd på platsen, men jag kan inte kommentera fynden närmare.”

CECILIA BERGSTEN

Polisen närmar sig ett svar på vem den mördade mannen i Marbäck utanför Halmstad är. Högst troligtvis rör det sig om en man i 30-årsåldern som inte är hemmahöran­de i Halland.

– Ja, vi har en välgrundad arbetshypo­tes för vem det kan vara, men identitete­n är inte formellt fastställd ännu, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott hos polisen i Halland.

En av polisens teorier är att mannen mördades på samma plats som han hittades.

– Det är en teori som inte är helt bekräftad, säger Cecilia Bergsten. Har ni gjort några fynd på platsen som stärker den teorin?

– Vi har gjort fynd på platsen, men jag kan inte kommentera fynden närmare.

VITTNESUPP­GIFTER talar dock om att det ska ha hörts skottlossn­ing under natten. Det är dock oklart om det kan ha med mordet att göra och vad det kan ha varit för typ av vapen.

– Vi kommentera­r inte i detalj på chef för grova brott, polisen Halland

vilket sätt han har bragts om livet.

Polisen hävde under torsdagen avspärrnin­garna på den misstänkta brottsplat­sen i Marbäck.

– Men vi fortsätter arbeta i närheten av platsen. Vi jobbar på bred front och initialt vill vi inte ha så mycket detaljer i massmedia då det kan påverka förhören, säger Cecilia Bergsten.

EN RÄTTSMEDIC­INSK undersökni­ng av kroppen var planerat till torsdagen men den har skjutits fram och genomförs troligtvis under fredagen.

Det var i tisdags som mannen hittades livlös i skogen kring Marbäck. Tidigt spreds uppgifter om att mannen ska ha blivit skjuten. Enligt uppgifter till HP ska det ha liknat en avrättning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden