Hallands Nyheter

Varbergs Bois tar målvakt från Tif

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Det blir unge Albin Svensson som tar rollen som andremålva­kt i Varbergs Bois. – Det ska bli roligt, skönt att allt äntligen är klart, säger Svensson.

Under hösten som gick spelade 18-årige Albin Svensson med Varbergs Bois i U21superet­tan. Vid årsskiftet blev han åter Tvååkers spelare, men det blev ett kortvarigt byte.

– Vi är överens om att Albin kommer spela i Varbergs Bois under 2018, säger Tvååkers sportchef Niklas Svennmyr.

Under torsdagens premiärträ­ning fanns Albin med som en av tre målvakter tillsamman­s med Matt Pyzdrowski och Milos Vrsaljko.

– Det har varit lite fram och tillbaka under vintern, skönt att allt är på plats och att jag bara kan fokusera på 2018, säger Albin Svensson.

Som HN tidigare berättat kunde inte Svensson lånas ut från Tvååker då de ligger i en lägre serie än Varbergs Bois.

– Han kommer vara Boisspelar­e så länge som Bois och Albin vill, sen kan han gå tillbaka till oss den dagen det inte är så, säger Niklas Svennmyr. Är det en ”deal” som gör att ni får mindre ersättning?

– Vi har gjort ett avtal som bägge parter är nöjda med, men jag vill inte gå in på några detaljer.

Initialt är Albin Svensson tänkt att vara andremålva­kt bakom Matt Pyzdrowski.

– Just nu är det så, men jag vill ju inte vara andremålva­kt i hela min karriär. Men det finns mycket jag kan lära av Matt.

Övergången gör också att en eventuell utlåning av en annan Tvååker-målvakt, Johan Ekelundh, läggs på is.

– Johan har bestämt sig för att stanna kvar hos oss, vi kommer att skriva ett längre avtal och just nu är en utlåning inte aktuell, säger Svennmyr.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE/ARKIV ?? STEG UPP. Albin Svensson går från att vara tredjeval i Tvååker till andremålva­kt i Bois.
Bild: ROBERT BOMAN/FALKENBERG­SBILD.SE/ARKIV STEG UPP. Albin Svensson går från att vara tredjeval i Tvååker till andremålva­kt i Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden