Hallands Nyheter

Jonathan Andersson i ny film

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Skådespela­ren Jonathan Andersson från Falkenberg kan snart ses i en ny kortfilm. På Göteborgs Filmfestiv­al, 26 januari, visas ”Vi finns inte längre” för första gången.

– Den handlar om ett par som har gjort slut, och rollerna man får i en sådan situation, när den ena vill lämna, säger Jonathan Andersson.

Filmen är gjord av David Färdmar. När han inte regisserar och producerar egna filmer arbetar han som rollbesätt­are.

DET VAR SÅ han kom i kontakt med Jonathan Andersson.

– Jag castade honom till ”Känn ingen sorg” 2012. Då hade han inte gjort någonting, i princip. Jag blev väldigt tagen av Jonathan. Jag såg verkligen stor potential i honom. Han är helt fantastisk att jobba med, säger David Färdmar och fortsätter:

– Han fick ju en huvudroll i den filmen. I ”Ettor & nollor” med. Efter det kände jag att jag ville jobba med honom, inte bara ge honom till andra regissörer. Han är mitt fynd! säger David Färdmar och skrattar.

Han hade Jonathan Andersson i tanken när han skrev kortfilmen ”Vi finns inte längre”. Varför har du gjort den här filmen?

– Det är egentligen ganska personligt, säger David Färdmar.

Å ENA SIDAN beskriver han det som ett terapiarbe­te efter sin egen separation. Å andra sidan är det en idé han har haft i flera år.

– Jag ville göra en film som börjar med att ett par gör slut. Jag skrev ner det på en post it-lapp för massor av år sedan. Efter det har jag gått igenom två samboskap och två separation­er, säger David Färdmar.

Trots att filmen är en fiktiv historia beskriver han processen som ganska smärtsam.

– Det finns ett ögonblick i filmen, när en av karaktärer­na säger ”Vi finns inte längre”. Där hugger det till varje gång, även hos mig, trots att jag har skrivit, filmat och klippt det. Jag tycker att separation­er är jättesorgl­iga, säger han och avslutar:

– Men de funkar väldigt bra på film. Fotnot: Göteborgs Filmfestiv­al pågår 26 januari–5 februari.

 ?? Bild: FÄRDMARS FILM ?? EFTER SEPARATION­EN. Filmen visar ett par under en vecka efter att de har gjort slut.
Bild: FÄRDMARS FILM EFTER SEPARATION­EN. Filmen visar ett par under en vecka efter att de har gjort slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden