Hallands Nyheter

Bianca Ingrossos jurydröm slår in

- MATILDA KVARNSTRÖM LANTZ/TT

Som liten satt hon hemma i soffan och lekte domare i olika tv-program. Nu tar Bianca Ingrosso plats i Talang-juryn. – Det känns ju jävligt coolt att få sitta där nu och att ens åsikt blir hörd, säger hon. Och nu som då bedömer hon med hjärtat.

För Bianca Ingrosso spelar det ingen roll hur stor talang en person har om publiken lämnas oberörd.

– Det handlar om vilken typ av känsla man förmedlar när man använder sin talang, säger hon.

Ingrosso är årets nytillskot­t i juryn i TV4:S Talang som i övrigt består av Lagaylia Frazier, Alexander Bard och David Batra. Hon kompletter­ar dem genom att inte ha samma branschbak­grund och mer fokus på magkänslan.

– Sedan har jag ju ett lite fräschare öra än de andra, jag är ju ung och nykläckt.

HON HAR SETTS i två säsonger av Wahlgrens värld på Kanal 5 och i vår kommer den tredje. Realityser­ien har öppnat många dörrar för Ingrosso som säger sig ha många – än så länge hemliga – saker på gång tack vare den. Hon känner sig tacksam och berättar att hon inlednings­vis var nervös över vilka reaktioner programmet skulle få.

– Det är inte så att jag är feg och döljer mina dåliga sidor i vårt program. Att det har lett till att andra vill jobba med mig och att jag får leva ut min dröm om att sitta i juryn i Talang är skitcoolt.

Inför fredagens premiär har det stormat kring Alexander Bard. I en protest riktad mot tv-kanalen anklagas han för rasism och sexism och nyligen avbokades han från ett Tedx-samtal i Bryssel, med hänvisning till hans uttalanden i sociala medier.

SJÄLV KALLAR HAN uppropet för ett stort skämt och ren lögn, i en intervju med Aftonblade­t.

– Jag kan inte stå för vad han väljer att säga och tycka. I det här sammanhang­et är jag bara här för att jag sitter i juryn i Talang och vi jobbar med varandra, säger Ingrosso.

– Jag får ta så mycket skit själv så jag fokuserar på det, säger hon och skrattar. * Talang är ett brittiskt tv-format som utvecklats av Simon Cowells bolag Syco. Det sändes dock först i USA – America’s got talent fick premiär 2006 medan den brittiska versionen Britain’s got talent kom först 2007.

* I Sverige sändes Talang för första gången 2007 i TV4 med Peppe Eng som programled­are och bland andra Bert Karlsson i juryn. Programmet kom att sändas fram till 2011. Bland de svenska vinnarna märks bland andra Zara Larsson, som var tio år gammal när hon kammade hem segern i den andra säsongen.

* 2014 gjorde programmet svensk comeback i TV3 med Adam Alsing och Malin Gramer som programled­are. I juryn satt bland andra Carolina Gynning och Robert Aschberg. Det blev dock bara en säsong.

* Den nya Tv4-versionen hade premiär i höstas med Pär Lernström och Kristina Keyyo Petrushina som programled­are och en jury bestående av Alexander Bard, Lagaylia Frazier, David Batra och Karin Kakan Hermansson. När det nu har blivit dags för en ny säsong tar Bianca Ingrosso över Hermansson­s plats.

* Programmet har premiär i kväll klockan 20.00 på TV4.

”Det är inte så att jag är feg och döljer mina dåliga sidor i vårt program.”

BIANCA INGROSSO

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT/ARKIV ?? FAMILJEUND­ERHÅLLNING. ”Jag är uppvuxen i en familj som verkligen tittar på tv och jag älskar att samla familjen när alla kan vara lika underhålln­a av samma program. Då klingar ju Talang så perfekt”, säger Bianca Ingrosso som är ny i programmet­s jury.
Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT/ARKIV FAMILJEUND­ERHÅLLNING. ”Jag är uppvuxen i en familj som verkligen tittar på tv och jag älskar att samla familjen när alla kan vara lika underhålln­a av samma program. Då klingar ju Talang så perfekt”, säger Bianca Ingrosso som är ny i programmet­s jury.
 ??  ?? LAGAYLA FRAZIER.
LAGAYLA FRAZIER.
 ??  ?? DAVID BATRA.
DAVID BATRA.
 ??  ?? ALEXANDER BARD.
ALEXANDER BARD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden