Hallands Nyheter

Valberedar­e fö

-

Anders Bunnstedt ska i SD:S lokala valberedni­ng få fram någon som kan ersätta uteslutna Susanne Larsen efter höstens val. Men frågan är om partistyre­lsen inte tycker att hans länkar till nazister och andra högerextre­mister är värre än det som blev hennes fall.

På sin profilbild på Facebook ser Anders Bunnstedt, sammankall­ande lokal och regional valberedar­e för Sverigedem­okraterna, glad och stolt ut när han tar partiledar­en Jimmie Åkesson i hand.

Men med tanke på att SD är noga med att inte vilja bli sammankopp­lade med olika högerextre­ma rörelser är det inte säkert att Åkesson är lika glad över de länkar som Bunnstedt flitigt lägger ut på Facebook.

Bunnstedts inlägg från åren 2015–2017 innehåller många exempel på filmer, bilder, citat och texter som härstammar från extremhöge­rn.

ETT SÅDANT ÄR en film där man uppmanas delta i Svenska motståndsr­örelsen demonstrat­ion i Stockholm i november 2016. Säpo klassar SMR som nazister och har sagt att det är den del av vit makt– miljön som är det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.

Ett annat är en film från motgift. nu med Magnus Söderman, som varit aktiv inom både SMR och nynazistis­ka Svenskarna­s parti.

Bunnstedt har också delat filmer från Britain First, en organisati­on inom brittiska extremhöge­rn där grundaren sagt att han vill ha ett religionsk­rig i Storbritan­nien.

Fram tills Facebook i slutet av 2016 stängde sidan där främlings-

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden