Hallands Nyheter

Två åtalas för brand på Kronan

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Två 17-åringar åtalas för mordbrand efter att ha eldat på en toalett inne på gallerian Kronan. Branden orsakade skador för 110 000 kronor.

Det var den 22 maj som en fullt utvecklad brand upptäcktes inne på en toalett på gallerian Kronan i Falkenberg. Gallerian spärrades av och fick evakueras på grund av den kraftiga rökutveckl­ingen. Enligt förundersö­kningen fanns det mellan 111 och 128 personer i gallerian när branden startade.

NU ÅTALAS TVÅ unga män, båda födda år 2000, för händelsen. De ska ha tänt eld på papper som låg i papperskor­gen och orsakat skador för 110 000 kronor. De båda

”De båda 17-åringarna åtalas i första hand för mordbrand och i andra hand för grov skadegörel­se”

17-åringarna åtalas i första hand för mordbrand och i andra hand för grov skadegörel­se. Båda två förnekar brott. Polisen har hittat skärmdumpa­r från Hallands Nyheters rapporteri­ng från händelsen i en av 17-åringarnas telefon. När han får frågan om varför han har bilderna i telefonen säger han att det var en kompis som skickade bilderna till honom.

Samma 17-åring åtalas även för skadegörel­se, tillsamman­s med en 16-åring. De två ska, enligt åtalet, ha anlagt en brand på en brygga i Åkulla och rivit loss takpapp på en bastu och orsakat skador för 3 800 kronor. Händelsen inträffade i juli i år och bryggan och bastun tillhörde Åkulla Café och Restaurang.

17-ÅRINGEN, SOM ERKÄNNER skadegörel­sen, är även åtalad för misshandel, ringa narkotikab­rott och brott mot knivlagen. Han ska i september ha sparkat en man på benen och i magen. I oktober i år ska 17-åringen ha använt cannabis och samma dag ha haft kniv på sig inne på Vallarnas friluftste­ater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden