Hallands Nyheter

Effektive Lagergren och Sverige ställs mot Kroatien i EM

- CARL GÖRANSSON/TT

När Albin Lagergren skjuter blir det mål. Högernian är Sveriges vassaste målskytt hittills i EM – utan att ha missat ett enda skott. – Det är la rätt bra, men det betyder kanske att man ska skjuta mer också, säger Lagergren.

Albin Lagergren var en av spelarna som klev fram på allvar när Sverige vann mot Serbien. 25-åringens fina spel och fem mål – flest av alla – bidrog starkt till att handbollsl­andslaget har säkrat en plats i mellanrund­an.

Vid sidan av planen ger Lagergren ett lite blygsamt intryck. På planen är det annorlunda, men statistike­n vittnar om att han kanske borde ta ännu mer plats. Än så länge har Albin Lagergrens samtliga sju Emskott nämligen gått i mål.

– JASÅ, DET visste jag inte. Men jag känner att jag borde ha tagit lite fler skott. Det är några lägen där jag kunde ha dragit till i stället för att passa vidare. Sedan gick jag väl bort mig någon gång för mycket i försvaret, men på det stora hela är jag nöjd med spelet och vinsten senast, säger han inför matchen mot Kroatien.

Varbergski­llen, som efter den här säsongen lämnar Kristianst­ad för tyska Magdeburg, fick sitt stora internatio­nella genombrott i VM i Frankrike för ett år sedan. Då åkte Sverige ut i kvartsfina­l mot fransmänne­n, som sedan vann turneringe­n. Det är en liknande utmaning som väntar nu, inför drygt 10 000 åskådare i en kokande hall i Split.

– Kroatien är nog det bästa laget i EM än så länge. Vi måste spela som mot Serbien, men smälla på ännu mer i försvaret och trycka ännu mer i alla lägen framåt. Vi slutade springa lite ett tag i andra halvlek senast, men ska vi ha en chans mot Kroatien måste vi springa hela matchen, säger Lagergren. Har ni varit inne i hallen när Kroatien har spelat?

– Ja, när Kroatien mötte Serbien var vi uppe på läktaren en sväng och det var ett jäkla liv. Men under matchen hinner man inte tänka så mycket på att alla hatar en på läktaren. Det är mer svårighete­r att höra vilka spel vi ska köra och sånt, men det hoppas jag att vi kan lösa.

Det var en skönt avslappnad stämning när handbollsl­andslaget bjöd in till pressträff inför matchen * Sverige har så här långt fördelat målen på många spelare i EM. Den interna skytteliga­n (antal skott inom parentes):

7 mål: Albin Lagergren (7), Lukas Nilsson (13), Jim Gottfridss­on (15).

6 mål: Mattias Zachrisson (9).

5 mål: Jesper Nielsen (7), Niclas Ekberg (9), Johan Jakobsson (9), Simon Jeppsson (13).

3 mål: Hampus Wanne (5), Jerry Tollbring (6).

1 mål: Philip Henningsso­n (1). mot värdnation­en. Att avancemang­et till mellanrund­an är klart gör att Sverige slipper kniven mot strupen.

– EFTER VINSTEN i går kände vi att det släppte lite och att vi är inne i turneringe­n. Nu tycker jag mest att vi har allt att vinna, även om matchen mot Kroatien så klart är jättevikti­g. Kan vi ta den och få med oss några poäng till mellanrund­an så ser det bra ut, trots minan vi gick på mot Island, säger Lagergren.

 ??  ??
 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN ?? SÄKER I LÄGET. Albin Lagergren har gjort sju mål på sju skott så här långt i EM.
Bild: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN SÄKER I LÄGET. Albin Lagergren har gjort sju mål på sju skott så här långt i EM.
 ??  ?? EN HÄRLIG SYN. Målgesten, den knutna näven, vittnar om Albins karaktär. Inga yviga gester i onödan.
EN HÄRLIG SYN. Målgesten, den knutna näven, vittnar om Albins karaktär. Inga yviga gester i onödan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden