Hallands Nyheter

Michelle Babic: ”Det finns ingen tvist”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Michelle Babic slår tillbaka angående Drömfonden­s pengar på 150 000 kronor. – Avtalet är med Varbergs Bois FC. Det står inte ett ord om Unite People, eller att pengarna ska vara öronmärkta, men de ska gå till just det syftet, säger hon.

Varbergs Bois känner sig orättvist behandlat och man förklarar att man lånat pengar från sig själv – för att överleva.

– Vi är en förening och en förening måste få ihop så man kan betala löner, fakturor och skatter. Lyckas man inte med det så existerar man inte och därmed inte heller projektet eftersom det ligger i föreningen, säger marknadsan­svariga Michelle Babic och fortsätter:

– Och om vi inte hade existerat vad hade hänt då? Jo, 150 000 kronor hade försvunnit i föreningen­s konkurs. Vi har lånat pengar från oss själva, med avsikt att när klubben får in mer sponsorint­äkter kommer de här pengarna läggas tillbaka på kontot, för att de ska utnyttjas till det de ska.

DET FINNS ETT uppsägning­savtal mellan ATG och Bois.

– Där står det klart och tydligt när pengarna ska betalas tillbaka. Och att ATG förbinder sig till att betala ut pengar till Unite People. Det finns ingen tvist. Diskussion­en är passé. Allt är reglerat och klart, säger Babic.

Varbergs Bois klubbchef Kujtim Bala har befunnit sig på utbildning under måndagen, men har uttalat sig till Fotbollska­nalen.

– Vi kom in i en väldigt rörig situation i just det här samarbetet när Unite People valde att slita sig loss. Då känner jag att min första uppgift är att se vad det är som faktiskt står i avtalen som är skrivna. Och vilka rättighete­r och skyldighet­er vi har utöver avtalet, säger Kujtim Bala till Fotbollska­nalen.

Men han bekräftar att man ville få Adnan Bainca att skriva på ett avtal som förhindrad­e honom att prata om konflikten i media.

– SÅ HÄR är det. Adnan Bainca var väldigt tidigt ute hos våra partners för att förklara vilka fel vi hade gjort. Där tycker jag inte att han varit helt sanningsen­lig. Folk frågade om det och hade synpunkter på hur vi hade skött den biten, men jag tycker inte att den beskrivnin­gen var korrekt, säger Bala.

– Det vi sa till Adnan då var att om vi går med på att lämna över pengarna, så får du inte gå runt till våra partners och prata skit om oss. Vi har inte gjort något fel här. Vi bad honom att hålla väldigt tyst om det, och det lovade han att vara, även om han inte ville skriva på någonting.

Hallands Nyheter har under måndagen sökt stora delar av Varbergs Bois FC:S styrelse men ingen har varit anträffbar.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? DISKUSSION ÖVER. Det menar i alla fall Bois marknadsch­ef Michelle Babic.
Bild: SIMON CARLSSON DISKUSSION ÖVER. Det menar i alla fall Bois marknadsch­ef Michelle Babic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden