Hallands Nyheter

Holmlund hyllades på galan

- INGELA AHLBERG/TT

Idrottsgal­an blev skicrosstj­ärnan Anna Holmlunds första stora offentliga framträdan­de efter den svåra olyckan för ett drygt år sedan. Hon hyllades av sina idrottskol­legor och publiken i Globen.

Anna Holmlund kom till Idrottsgal­an tillsamman­s med sin pojkvän Victor Öhling Norberg som är nominerad till priset för årets prestation.

Han tog ett skrällarta­t Vm-guld förra våren.

Skrällarta­t för att han knappt tävlat efter Holmlunds krasch på träning inför världscupt­ävlingarna i Innichen i december 2016 som gav henne en svår hjärnskada.

Efter helgens tävlingar i Idre sade Victor Öhling Norberg att Holmlund var ”jättesugen” på att följa med till galan och inte alls var rädd för uppståndel­sen.

HON HAR ÖVAT på att vara i offentligh­etens ljus, i höstas var hon med och invigde en rullskidba­na på Alnö utanför Sundsvall. Det var inte på långa vägar lika stort som en galakväll i Globen.

Anna Holmlunds närvaro blev uppmärksam­mad av programled­aren Kristin Kaspersen under tvsändning­en och publiken gav Anna Holmlund en stående ovation, som inte riktigt ville ta slut.

Inför galan gjorde hon ett gott försök att svara på ett par frågor efter att paret gått på röda mattan.

– Det känns bra att vara här, säger hon. Vad ser du mest fram emot i kväll?

– När Victor Öhling vinner, sade Holmlund och pekar med vänsterarm­en mot pojkvännen som kör rullstolen.

den svåra

VÄGEN TILLBAKA EFTER hjärnskada­n är lång.

Ändå har Holmlund gjort enorma framsteg. Hon kan numera ta några steg på egen hand och hon övar hårt på att få talet på plats.

För snart 23 år sedan bröt alpinstjär­nan Thomas Fogdö ryggen när han föll illa på väg mellan två skidbackar och är rullstolsb­uren sedan dess. Han vet vad Anna Holmlund och hennes närmaste nu går igenom.

– Det verkar som att det går väldigt bra för henne och det känns skönt i bedrövelse­n, säger han.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN ?? REDO FÖR GALA. Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg gjorde entré tillsamman­s på Idrottsgal­an.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN REDO FÖR GALA. Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg gjorde entré tillsamman­s på Idrottsgal­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden