Hallands Nyheter

”Tråkigt att det har blivit så här”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

”Jag har sagt det till dem: se bara till och lös det”

Från ATG:S sida beklagar man konflikten mellan Varbergs Bois FC och Unite People. – Det är väldigt tråkigt att det har blivit så här, säger Maria Guggenberg­er, Csr-chef på ATG.

Guggenberg­er understryk­er direkt när HN når henne på telefon:

– Jag vill poängtera att jag har inga värderinga­r i det här och konflikten ligger mellan Varbergs Bois och Unite People. Hon fortsätter: – Projektet som vi vill bidra med pengar till, som handlar att människor med funktionsn­edsättning och tjejer ska få möjlighet att spela fotboll, har inte kommit till stånd som vi vill vilket är tråkigt. Det får vänta men vår förhoppnin­g är att det kommer lösa sig. I december blev ATG kontaktade av superettan-klubben.

– VI BLEV kontaktade av Bois. De sa att de inte samarbetad­e på samma sätt längre. Vi sa att pengarna man ansökte om, tydligt var för projekt Unite People med Varbergs Bois i botten.

Vad har ni för kontrollsy­stem för att pengarna ska hamna rätt?

– Det är första gången vi gjorde Drömfonden nu. Vi har skrivit in i villkor för att betala ut pengar till specifika projekt. Pengarna ska redovisas i maj. Om pengarna inte gått till det som man har ansökt om finns en klausul att vi vill ha återbetaln­ing, säger Maria Guggenberg­er.

Hur ser det ut, kommer Bois hålla den dealen?

– Det är den 15 januari nu och de har sagt att pengarna ska vara inne 28 februari. Vi har ett avtal som säger att pengarna ska komma till oss då. Om pengarna inte kommer får vi titta på det då, säger Maria Guggenberg­er och avslutar:

– Jag tycker inte att dialogen vi har haft med Varbergs Bois och Unite People har varit infekterad.

EN AV VARBERGS Bois största sponsorer blev förvånad över klubbens agerande.

– Jag har sagt det till dem: se bara till och lös det! Punkt, säger Martin Jönsson, vd i Jsm-gruppen.

Han har följt turerna mellan Bois och Unite People ett längre tag.

– Det ska väl lösa sig alltihop, säger Martin Jönsson och fortsätter:

– Problemati­ken, det är väl att Varbergs Bois bara har en kassa när man ska betala fakturor. Men det är jävligt olyckligt. Det är som det är. Adnan gör ett fantastisk­t jobb med ungdomarna och jag är säker på att han kommer få pengarna.

Jönsson tycker ärendet kunde ha sköts på ett annat sätt.

– Man kunde ha löst det smidigare. Det är bara onödigt att allmänhete­n får reda på det. Det här skadar ju Bois mest. Har ni pratat om bråket sponsorer emellan?

– Nej, det har vi inte. Men jag har snackat med Bois om det. När jag hörde det ringde och frågade vad det var frågan om, och sen bara se fan till och lös det. Både det Adnan sysslar med för ungdomarna och det Bois gör är bra.

MARTIN JÖNSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden