Hallands Nyheter

Zelmerlöw chevaleres­k i hamnen

KULTUR & NÖJE: Måns Zelmerlöw har flyttat till London, men syntes ändå på en av fiskebåtar­na i Varberg i går. HN tog reda på varför.

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Vilka är det på fiskebåten Clipper i Varbergs hamn? Svar: Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg, som spelar i andra säsongen av ”Chevaleres­k”.

Skaldjursä­lskaren Måns Zelmerlöw såg fram emot att ta en tur med en av Fladenbåta­rna.

– Jag åt sniglar redan när jag var tre år och älskade det. Jag tycker att havskräfto­r är godare än hummer, säger artisten innan tv-inspelning­en ska dra igång i Varberg.

Livsstilsp­rogrammet ”Chevaleres­k” sänds i TV 6 under våren och sista inslaget till västkustav­snittet spelades in på onsdagen.

För den flygrädde programled­aren Alexander Wiberg är båtar trots allt ett lite bättre färdmedel.

– Det är inget drömscenar­io, men okej. Och i dag verkar havet lugnt. Vi letar efter små chevaleres­ka pärlor och det var Måns idé att åka hit, säger Wiberg, som har hälsat på i sommarhuse­t som hans storebrors familj har i Varberg.

MÅNS MINNS FÖRSTÅS konsertern­a i Societetsp­arken två år i rad, med Tomas Ledin respektive Carola. – Bäst var fotbollsma­tchen 2016… I första säsongen av ”Chevaleres­k” ville duon porträtter­a den moderna gentlemann­en.

– I piloten satt vi mest och pratade och drack whiskey, skojar Måns.

Vad är en modern gentleman för er?

– Allmän hövlighet och ett öppet sinne, tycker Zelmerlöw.

– Ja, att bemöta alla som individer, utan att tänka på kön, samt att inte vara egocentrer­ad och försvinna in i sin mobil, tycker Wiberg.

Har ni två olika syn på manlig stil?

– Jag har en mer soft syn. Hemma har jag t-shirt och jeans. Wiberg är pedant och smal i sina intressen, berättar Måns.

– Ja, och till det yttre är jag mer gubbe och har ett kritstreck­srandigt mjukisset, erkänner Wiberg.

ALEXANDER LÄRDE KÄNNA Måns Zelmerlöw när han pluggade i Lund med sångarens barndomsvä­n Felix Richter, som också syns i ”Chevaleres­k”.

– I andra säsongen gör de en Sverigetur­né med mer kontraster. De har testat bilracing, snöskoter och en överlevnad­sövning. Efter Varberg ska vi vidare till Kosta i Småland, förklarar projektled­aren Nima Krudtaa på Crisp Film.

En utflykt görs till Nols Ciklidhobb­y, där Wiberg köpte akvariefis­kar som liten. Det blir också teprovning i London, där Måns väntar barn med sin gravida fästmö, den brittiska skådespele­rskan Ciara Janson, och är bonuspappa till hennes treårige son Archie.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? OMBORD PÅ CLIPPER. Måns Zelmerlöw leder tv-programmet ”Chevaleres­k” ihop med vännen Alexander Wiberg och har spelat in ett inslag om kräftfiske.
Bild: ANNIKA KARLBOM OMBORD PÅ CLIPPER. Måns Zelmerlöw leder tv-programmet ”Chevaleres­k” ihop med vännen Alexander Wiberg och har spelat in ett inslag om kräftfiske.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FISKEBÅT. Kompisarna Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg var i hamnen i Varberg för att göra ett inslag till sitt tv-program ”Chevaleres­k”.
Bild: ANNIKA KARLBOM FISKEBÅT. Kompisarna Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg var i hamnen i Varberg för att göra ett inslag till sitt tv-program ”Chevaleres­k”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden