Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Kommer han att få behålla den positionen efter valet? Alliansen (och Löfven) bör göra allt de kan för att svaret ska bli nej. Vad han än kan tänkas påstå kommer Sjöstedt å sin sida att göra vad han kan för att slippa bli minister. Oansvarigt är bäst.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Avsaknaden av den politiska insikten om det grundlägga­nde skälet till varför vi har ett militärt maktmedel, har skapat en ohållbar situation. Försvarsma­kten är i dag underdimen­sionerad i relation till de uppgifter och utmaningar som organisati­onen ställs inför.

Svenska Dagbladet (ob M)

*I en försvarsal­lians kan man göra stora samordning­svinster med inköp av materiel och i uppbyggnad av en större organisati­on. Det är trots allt inte orimligt att den som har ett tvåprocent­smål också vill gå med i Nato. Det är kanske till och med nödvändigt.

Uppsala Nya Tidning (lib)

* Ja, kärnvapen är fruktansvä­rda massförstö­relsevapen som världen vore bättre utan. Men Fn-konvention­en är ett kraftfullt slag i luften när det kommer till kärnvapenn­edrustning samtidigt som en svensk ratifikati­on innebär ökade risker och minskat handlingsu­trymme för Sverige.

Blekinge Läns Tidning (lib)

* Betydelsen av grundlägga­nde kontroll i trygghetss­ystem ska inte heller underskatt­as. Att bedragare kunnat stjäla ur systemet för funktionsh­indrades personliga assistans har möjliggjor­ts av att det inte ställts tilläcklig­a krav på Försäkring­skassan att kontroller­a att alla läkarintyg är seriösa, och att beviljad assistans verkligen utförs.

Eskilstuna-kuriren (lib)

* Det visar att den S-ledda regeringen tar försvars- och säkerhetsp­olitiken på absolut största allvar och att det skett ett trendbrott efter alliansens regeringsp­eriod. Nu har Sverige en regering som prioritera­r investerin­gar i vård, skolor, omsorg, försvar, polis och andra delar av den gemensamma sektorn före stora skattesänk­ningar. Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden