Hallands Nyheter

Därför kan vi inte ha färjan på nuvarande plats

-

på ”Förklaring saknas” (13/1).

VARBERG. Förklaring­en till varför vi inte kan ha kvar färjan på sin nuvarande plats och samtidigt bygga Västerport har framför allt med miljö och säkerhet att göra. Det är inte tillåtet att ha bostäder ett tiotal meter från en bullrande verksamhet, som det skulle bli i detta fallet. Säkerhetsm­ässigt är det inte heller lämpligt att ha bostäder så tätt intill en angöringsp­lats för en färja, med tanke på till exempel påkörnings­risk.

Alternativ­et att låta färjan vara kvar och endast bygga bostäder längre norrut i området skulle betyda att Västerport inte kan kopplas ihop med nuvarande stadskärna. Färjeläget, med sin uppställni­ngsplats för långtradar­e, tar stor plats. Detta område skulle även fortsättni­ngsvis vara avspärrat för allmänhete­n och skapa en barriär mellan staden och Västerport. Någon förlängnin­g av Strandprom­enaden skulle inte heller vara möjlig.

Med tanke på Varbergs behov av bostäder och stadsutvec­kling, i kombinatio­n med de förutsättn­ingar som finns för att Västerport ska bli något fantastisk­t för både Varbergsbo­r och besökare, är detta inget rimligt alternativ.

Anncharlot­te Stenkil (M)

kommunstyr­elsens ordförande

Jana Nilsson (S) kommunstyr­elsens vice ordförande

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden