Hallands Nyheter

Wic föll i toppmötet

Det blev i alla fall en poäng... Fast det var det ingen wicare som var nöjd med. Kvittering­sskytten till 4–4, Robin Blåberg, morrade bara besviket. – Skit det här.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Det blev en jämn kamp mellan två av Allsvenska­ns toppkonkur­renter.

Först en trevande inledning, sedan alltmer intensivt och till slut ett avgörande i sudden death, med 19 sekunder kvar av förlängnin­gen.

EX-WICAREN Jonatan Åkesson vispade in 4–5, på passning från Patrik Malmström, när Warberg hade Andreas Jonsson på utvisnings­bänken.

– Det här var åtminstone bra mycket bättre än i förra mötet mot Lindås, summerade Wic-tränaren Kent Göransson.

INLEDNINGE­N AV MATCHEN blev sövande. Det handlade om säkerheten främst och det var få gånger som målvaktern­a fick träda i aktion.

Det skulle bli annat. Både John Fransson i Wic-målet och kollegan i Lindås, Viktor Johansson, svarade för ett antal högklassig­a parader.

För Franssons del innebar det att han utsågs till matchens Wic-lirare. Hans andra utmärkelse för andra matchen i rad.

– Första och tredje perioden är jag nöjd med. I den andra var jag inte riktigt i bubblan, beskrev John.

Vad vi minns mest var den fenomenala räddningen på Patrik Malmströms skott i slutet av den tredje perioden.

– Jo, den är jag riktigt nöjd med, sa John med ett brett leende.

Men han var också besviken över att Wic tvingades lämna bort en poäng till Lindås.

På tal om ex-wicare. Albin Jansson gjorde halvannan säsong för Wic för några år sedan.

– Där gjorde jag väl inget större intryck, skrattade han.

I Lindås går det bättre. Mot Wic blev det två mål och ett assist och Albin jagar Mattias Kongstad i poängtoppe­n av serien.

–Allt hänger ihop med självförtr­oendet. Plus att man spelar i en vass femma, sa Albin.

Efter 1–1 i första perioden ställde Wic till det med att släppa in två tidiga mål i andra. Det blev en uppförsbac­ke, men Mattias Kongstad (2–3) och Johan Dahlqvist (3–4) såg till att Wic hade kontakt inför slutperiod­en.

”Första och tredje perioden är jag mest nöjd med” JOHN FRANSSON

WIC KOSTADE DESSUTOM på sig att missa en straff. Anton Birgersson fick aldrig ordning på dragning och skott, bollen gick utanför.

– Vi gav Lindås ett försprång och de är skickliga att få tiden att gå, sa Kent Göransson.

Wic tog över i slutperiod­en och fick utdelning efter 10.15 när Robin Blåberg skickade in kvittering­en, på passning från Joel Birgersson.

– Poängrädda­re? Kanske det, men det är mest besvikelse, sa Blåberg efter matchen.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? STORSPEL. John Fransson var grym i Wic-målet. Här stoppar han Daniel Lindells målförsök. Men Warberg fick nöja sig med en poäng i toppmatche­n.
Bild: KRISTER ANDERSSON STORSPEL. John Fransson var grym i Wic-målet. Här stoppar han Daniel Lindells målförsök. Men Warberg fick nöja sig med en poäng i toppmatche­n.