Hallands Nyheter

Nu har Larsson bara en chans kvar

- TT

Johanna Larssons Australian Open går inget vidare. Precis som i singel åkte hon ut i första omgången också i dubbelturn­eringen.

Trots en bra start förlorade det svensknede­rländska, sjunderank­ade, paret Larsson och Kiki Bertens till slut med 6–4, 6–7, 1–6 mot Nadija Kitjenok, Ukraina, och Anastasia Rodiona, Australien.

Efter att ha vunnit det första setet gick Larsson och Bertens med stormsteg mot segern även i det andra. Men trots ledningen 4–1 i andra set kunde de inte knyta ihop säcken. I stället vände Kitjenok och Rodiona till seger i tiebreak och i det avgörande setet var det inget snack.

Nu återstår bara en chans i Australian Open för Johanna Larsson. På fredagen inleder hon turneringe­n i mixeddubbe­l i par med en annan nederlända­re, Matwe Middelkoop.

EXTREM HETTA GÖR den redan tuffa Australian Open-tennisen nästintill skoningslö­s.

– Det var brutala förhålland­en, sade Novak Djokovic efter segern mot Gaël Monfils.

De flesta stjärnorna klarade den nära 40-gradiga värmen på ett bra sätt. Med ett undantag. 2014 års mästare Stan Wawrinka kraschade ut i andra omgången mot okände amerikanen Tennys Sandgren, rankad 97 i världen, i tre raka set.

Det var dock inte värmen som ställde till det för Wawrinka utan ett dåligt knä. Han opererade knäet i augusti och gjorde comeback i tisdags då han vann över Ricardas Berankis.

Mot Sandgren var det uppenbart att knäet hämmade Wawrinka som hade problem med rörlighete­n och grinade illa flera gånger.

– Man njuter inte av såna här matcher, det är aldrig lätt när det känns som det gjorde, sade Wawrinka som föll med 2–6, 1–6, 4–6.

SERBEN NOVAK DJOKOVIC, som har vunnit Australien Open sex gånger, tog sig vidare efter fyra tuffa set mot fransmanne­n Gaël Monfils, 4–6, 6–3, 6–1, 6–3.

Regerande mästaren, schweizare­n Roger Federer vann i tre raka set mot hårdslåend­e tysken Jan-lennard Struff, 6–4, 6–4, 7–6.

Maria Sjarapova vann i två raka set, 6–1, 7–6, mot 14-seedade lettiskan Anastasija Sevastova och ställs nu mot tyskan Angelique Kerber, den enda kvarvarand­e spelaren förutom Sjarapova som har vunnit turneringe­n tidigare.

– Det var en varm dag. Jag gjorde mitt jobb i två set mot en spelare som jag har haft svårt för tidigare, sade Maria Sjarapova.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden