Hallands Nyheter

Stort engagemang för bygdens framtid

- LINDA LC BERNTSSON

Både Kungsäters bygdegård och dess parkering fylldes till bredden när bygdens invånare bjöds in till dialogmöte.

Bygdens framtid engagerar onekligen invånarna. I torsdags tog ungefär 70 personer från Kungsäter och närliggand­e område plats i bygdegårde­n för att framföra sina förhoppnin­gar och farhågor.

Varbergs kommun håller på att utveckla nya fördjupade översiktsp­laner för Kungsäter, Veddige, Rolfstorp-skällinge och Tvååker. Inför arbetet hålls dialogmöte­n i varje ort.

– VI VILL fånga upp det som är viktigt för invånarna redan i ett tidigt skede, förklarar Åsa Lindell, moderator.

Såväl viljan som inbjudan till mötet uppskattas av flera invånare på plats. Men samtidigt möts initiative­t med en viss skepsis. Ett möjligt hot som nämns är kommunens tendens att bara fokusera på stadskärna­n.

– Det är lite sött och surt-tankar runt det här. Det är bra att vi får chansen att säga vårt, men det är hög tid att man får se agerande också, säger Göran Palmkvist, en av invånarna på plats.

AGNETA PAMP FLYTTADE till Karl Gustav efter hon gått i pension. Nu har hon bott på orten i tio år och uppskattar naturen i området. Hon hoppas att kommunen tar tillvara på det som är positivt runt Kungsäter, däribland miljön, föreningsl­ivet och medborgarn­as engagemang. Mikael Karlsson var en annan som deltog i mötet.

– Det är viktigt att kommunen bjuder in till dialog så att vi gräsrötter får vara med i processen. Nu är det viktigt för oss att vi märker att det vi kommer fram till i kväll också kommer fram i planerna.

 ?? Bild: LINDA LC BERNTSSON ?? MÅNGA INTRESSERA­DE. Runt 70 personer, varav drygt 50 var föranmälda, deltog under dialogmöte­t.
Bild: LINDA LC BERNTSSON MÅNGA INTRESSERA­DE. Runt 70 personer, varav drygt 50 var föranmälda, deltog under dialogmöte­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden