Hallands Nyheter

Ny översiktsp­lan visas upp

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hn.se

Ett 260-sidor omfattande förslag till en ny översiktsp­lan för Hylte är nu på väg att gå ut på utställnin­g och remiss.

Centerns kommunråd Anna Roos beskriver planen som ett dokument över de visioner som finns om hur Hylte kommun kan utvecklas de närmsta 20 åren.

– Det handlar om vilka styrkor vi har. Det nya, jämfört med den gamla som antogs 2003, är bland annat tyngden på hur vi ska utvecklas på ett hållbart sätt.

DET GÄLLER, FÖRKLARAR Roos, bland annat kommunikat­ioner, ekonomi med mera. Och även på ett socialt plan, hon tillägger om det sistnämnda:

”Det nya är bland annat tyngden på hur vi ska utvecklas på ett hållbart sätt”

ANNA ROOS (C), opposition­sråd i Hylte

– Den tar upp sociala risker. Det är det som är så häftigt. I planeringe­n för Hylte tar vi med faktorer som gör att vi känner trygghet och tillit till varandra.

FÖRSLAGET HAR ÄNNU inte gjorts offentligt. Men kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott, som Anna Roos presiderad­e under ett möte i veckan, beslöt att det liggande förslaget inom kort ska presentera­s för allmänhete­n. Denna ska få komma med synpunkter. Planen kommer bland annat att läggas ut på Hylte kommuns hemsida.

Mer konkret innehåller den också förslag på områden som ska undantas från strandskyd­d, reviderade gränser för vindraftsu­tbyggnad, bostadsbyg­gande och var natur- och kulturvärd­en finns och ska skyddas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden