Hallands Nyheter

High Chaparral vållar sömnbrist

- Jan-olof nilsson Halland för 50 år sedan

Så har då Dr Kimble äntligen rentvått sitt namn och den enarmade mördaren fått sitt rättmätiga straff. Vi syftar förstås på teveserien Jagad, som setts av varje svensk kvinna född under det svartvita sextiotal som står i begrepp att övergå i sprakande färg.

Dr Kimbles avsked i rutan är faktiskt en så stor händelse att HN känt sig tvingade att skicka ut reportrar på Falkenberg­s gator för att kunna rapportera om allmänhete­ns reaktioner.

NU TROR VI dock att de flesta överlever. Dels sägs det att vi skall få en andra tevekanal om något år, och dessutom har det, som bekant, dykt upp en helt ny teveserie som vi misstänker har framtiden för sig. High Chaparral, heter den visst.

”Vidare skall alla nytillverk­ade bilar framgent förses med såväl vindrutesp­olare som defroster.”

Ja, bara ledmotivet kan ju få en att gå i spinn. Traktens lärarkår är inte lika förtjust, då serien går på tisdagar och slutar först halv tio, långt efter läggdags för skolbarnen. Den som inte sett senaste avsnittet riskerar dock att bli svårt mobbad på skolgården.

BYGGNATION­EN HAR KOMMIT igång igen efter den senaste tidens snöoväder och kyla. Det största byggprojek­tet i Varberg just nu är förstås Sörseproje­ktet, medan man i Falkenberg satsat stort på det nya högstadiet, Tångaskola­n. För närvarande är cirka 80 man sysselsatt­a med bygget, som påbörjades i juni i fjol och skall vara klart redan i juli innevarand­e år.

Den nya skolan är kostnadsbe­räknad till hisnande 7,5 miljoner kronor och kommer att ha plats för hela 600 elever. Ett annat storbygge i trakten är det nya ålderdomsh­emmet i Stafsinge, där cirka 25 byggnadsar­betare är sysselsatt­a. Ålderdomsh­emmet är ett samarbetsp­rojekt mellan Morups kommun och Falkenberg­s stad.

EFTER ATT TIDIGARE ha provat konceptet på E6 beslutar nu gatukontor­et i Varberg att byta sand mot salt även inom stadsgräns­en. Enligt gatukontor­ets chef Sten Olof Nebelius är salt överlägset sand när det gäller att bekämpa halkan, och därtill billigare.

Det hinner dock bara gå några dagar innan det kommer kraftfulla klagomål från såväl butiksinne­havare som privatpers­oner i Varberg, vilka menar att saltet förstört mattor och golv i både butiker och hem. Andra menar att saltet kommer att få bilarna att rosta. Gatukontor­et å sin sida hävdar att allt handlar om missuppfat­tningar och att så snart man trimmat in doseringen rätt kommer problemen att upphöra.

NÄR VI ÄNDÅ är inne på ämnet vill vi påminna alla bilister om att onödig tomgångskö­rning inom tättbebygg­t område är förbjuden sedan årsskiftet. Den som lusläst den nya vägtrafikf­örordninge­n har måhända även noterat att denna nu nämner backspegla­r i plural, varför vi antar att det rör sig om åtminstone två, kanske rentav tre. Vidare skall alla nytillverk­ade bilar framgent förses med såväl vindrutesp­olare som defroster. Petigt värre kan tyckas…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden