Hallands Nyheter

”En helt annan värld än när jag var där”

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

”Hasse Karlsson är otroligt bra på att få ihop laget. Han har gjort det med små medel i många år. I år har han lite större medel att jobba med”.

MARCUS JIGENHEIM, ÖNNERED

Marcus Jigenheim återvänder till klubben han vuxit upp i.

Men nu står han på andra sidan. – Det är imponerand­e vad Varberg gjort. Trycket i hallen är ju en helt annan värld än när jag var där, säger Marcus Jigenheim.

Ny toppmatch väntar och den här gången är det Önnereds HK som kommer på besök. Men Varbergs idrottshal­l, det är en arena som välbekant för Marcus Jigenheim.

– Jag lämnade HK Varberg efter kvalet till division 1, det måste ha varit på våren 2009, säger Marcus Jigenheim, som flera år tillbaka är verksam i HK Önnered.

– FRÅN OCH med den här säsongen är jag målvaktstr­änare. Jag har haft elitlaget för damerna, men nu kände jag att det var dags för ett byte, säger Jigenheim som även är lärare på handbollsg­ymnasiet i Partille.

– Jag jobbar för fienden. Det är mycket sävehofare här så klart. Jag blev färdig lärare 2011 och jobbar på vanliga skolan också, men det blir mycket handboll.

Naturligtv­is har han koll på HKV:S båda målvakter, Calle Aronius och Hans Winge och kommer informera tränaren Tommy Atterhäll.

– CALLE HAR jag ju tränat i Varberg och Winge spelade ju för Önnered tidigare. Jag får väl vara med och säga till där. Både vad gäller Varbergs skyttar och hur man ska skjuta och agera mot målvaktern­a, säger Marcus lurigt.

Jigenheim, som har hunnit bli 37 år, tycker HKV gjort en fantastisk resa.

– Hasse (Karlsson) är otroligt bra på att få ihop laget. Han har gjort det med små medel i många år. I år har han lite större medel att jobba med, då blir resultatet så bra som det är. Varberg har hela tiden haft en uppåtgåend­e trend, säger Marcus och fortsätter:

– Många i handbolls-sverige tycker så också. Spelare som kanske har blivit ratade och så, men när de kommer till Varberg, då blir det bra som kollektiv.

Varberg och IFK Ystad har 27 poäng vardera. Önnereds HK är trea på 21.

– Man får väl ändå säga att det är sista chansen att haka på. Vinner vi inte är det mycket som ska klaffa för att komma ifatt. Det känns lite som de där två lagen i topp ändå gjort ett mini-ryck i vilket fall som helst.

TOBIAS BENGTSSON VILADE hela matchen mot Hallby. Men ljumsken är okej och han finns med på planen mot Önnered.

– Alla matcher är tuffa, men vi kommer väl förberedda och har koll på dem. Önnered är ett krigarlag som aldrig ger sig och de gör många mål, säger ”Tobbe”.

”In med näsan direkt, inte efter tio minuter” var en förmaning från tränaren Hasse Karlsson inför matchen.

– Det gäller att vara med från början. Önnered trycker ofta på första tio och springer på allt, säger Bengtsson. Minns du Marcus Jigenheim? – Jag träffar honom inte så ofta, men jag känner han, och jag vet att han hjälper målvaktern­a i Önnered. Vi får se i morgon (läs lördag) om det hjälper eller inte.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? Bengtsson vilade mot Hallby men har inte längre ont i sin ljumske.
Bild: MATHIAS BERGELD Bengtsson vilade mot Hallby men har inte längre ont i sin ljumske.
 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? ÅTERVÄNDAR­E. Marcus Jigenheim har tränat många i dagens HK Varberg.
Bild: DANIEL STILLER ÅTERVÄNDAR­E. Marcus Jigenheim har tränat många i dagens HK Varberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden